Hlavní obsah

Jsme uzavřeni do našeho dvorečku a zároveň máme pocit, že jsme pupkem světa, říká generál Petr Pavel

Pořad V centru: Karel Kovy Kovář si pozval do dnešního dílu generála Petra Pavla.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Generál Petr Pavel v loňském roce odešel po čtyřiceti letech ze služeb armády. Za tu dobu prošel řadou předních armádních funkcí v české i zahraniční armádě. Ptali jste se společně s Kovym v dalším díle pořadu V centru.

Článek

Kolegové o něm mluví, že není plechová hlava nebo guma, kterých je prý v armádě plno. Vyjadřuje se kriticky k českým politikům, řadě veřejných témat i podceňování hrozby ze strany Ruska či Číny. Spekulovalo se i o jeho možné kandidatuře na politické funkce. To generál Petr Pavel odmítá.

„Smysl mé další činnosti vidím v tom, že se budu snažit přibližovat problematiku bezpečnosti a obrany širší veřejnosti. Budu rád, když budu moct přispět svým názorem. Ale rozhodně v nejbližší době se nebudu směřovat do politického prostředí,“ řekl nedávno v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Petr Pavel je český voják, který působil jako předseda vojenského výboru NATO. Jako první zástupce zemí Varšavské smlouvy nastoupil do nejvyšší vojenské funkce v této organizaci. Získal řadu vyznamenání a medailí. Je držitelem nejvyššího francouzského státního vyznamenání za záchranu francouzských vojáků v Chorvatsku. Poslanci ho chtějí navrhnout na Řád Bílého lva.

Moderátorem dnešního dílu je jeden z nejúspěšnějších českých youtuberů Karel „Kovy“ Kovář. Na sociálních sítích ho sledují stovky tisíc fanoušků a diváků. Patří mezi nejvlivnější mladé lidi v České republice.

Kdo je největší hrozbou pro Českou republiku? Jak bojovat s dezinformacemi? Zažíváme kybernetickou válku? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad V centru sledujte ve středu od 20:00 na Televizi Seznam, našem webu a Facebooku.

Reklama

Doporučované