Hlavní obsah

Závodníci v rámci Běhu dobré vůle podpoří rodiny v nouzi, připojil se i oštěpař Frydrych

Ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Monika Granja ve vysílání Letního rána.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rádi běháte a chcete běhat nejen pro své zdraví, ale pro dobrou věc? Už po prázdninách budete mít tuto možnost. První ročník Běhu dobré vůle pořádá Nadace Olgy Havlové. Výtěžek ze startovného podpoří rodiny, které se ocitly v existenční nouzi.

Článek

„Budeme pomáhat rodinám v tísni, to jsou rodiny, které přicházejí o bydlení, a nebýt naší pomoci, tak by musely skončit na ulici. Žádosti o pomoc k nám přicházejí průběžně, čím více se bude závod blížit, tím více se budou rýsovat i konkrétní jména rodin,” říká Monika Granja z Nadace Olgy Havlové, která po letech spolupráce s běhy v rámci RunCzech pořádá první ročník vlastního závodu – Běhu dobré vůle.

Kdo sám běžet nechce, může zaplatit virtuální startovné. Jeho skutečné peníze pomohou podobně jako ty od běžců. Aby akce měla smysl, na start by se podle organizátorů mělo postavit alespoň 200 závodníků.

Záštitu nad celým charitativním během převzaly i známé osobnosti – běžec Jakub Holuša, oštěpař Petr Frydrych nebo herečka Ester Geislerová.

„Jsem rád, že můžu být spojen s odkazem Olgy Havlové,” vysvětluje oštěpař Petr Frydrych svou motivaci, proč se rozhodl podpořit mezi dalšími charitativními akcemi právě Běh dobré vůle.

Další program oštěpaře Petra Frydrycha míří směrem ke katarskému Dauhá, kde 27. září začíná světový šampionát v atletice. A Česko má rozhodně na co navázat. Na tom posledním v roce 2017 získalo právě v oštěpařském sektoru kompletní sadu medailí – zlato zásluhou Báry Špotákové, stříbro díky Jakubu Vadlejchovi a bronz z Londýna přivezl právě Petr Frydrych. Ten o svou účast v Dauhá musí ještě zabojovat, zatím se mu nepodařilo splnit nominační limit.

„Běh dobré vůle bude po nominačních kritériích, takže už bude trošku volněji,” říká český reprezentant, který si na pražskou Hvězdu na Běh dobré vůle odskočí ze soustředění v Nymburce.

Akce se koná ve čtvrtek 12. září v 18 hodin na Hvězdě v Praze. A zúčastnit se jí může každý, kdo má vůli, chuť a kdo si udělá čas pomáhat – děti, dospělí i celé rodiny.

Rozhovor je součástí letního speciálu Televize Seznam. Letní ráno plné zajímavých témat a hostů najdete po celé prázdniny na Televizi Seznam i na webu Seznamzpravy.cz. Vysíláme od 8 do 10 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované