Hlavní obsah

Zavřel bych aktivisty do rezervací bez vody a elektřiny, prohlásil prezident

Reportérka Seznam Zpráv Pavlína Kosová z návštěvy prezidenta na jižní Moravě.

 

Reklama

Prezident během návštěvy Jihomoravského kraje ostře kritizoval ekologické aktivisty.

Článek

Prezident Miloš Zeman by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez elektřiny a kanalizace. Řekl to jihomoravským zastupitelům při návštěvě krajského úřadu v Brně v reakci na dotaz zastupitele Lubomíra Španěla (SPD-SPO). Španěl se ptal, zda by prezident aktivistům blokujícím stavbu komunikací sebral řidičský průkaz. Zeman bude na návštěvě jižní Moravy tři dny.

Prezident návštěvu zahájil právě na krajském úřadu, kde se setkal se zastupiteli. Po projevu hejtmana Bohumila Šimka (ANO) a Zemana byl prostor pro dotazy zastupitelů. Po několika dotazech se přihlásil Španěl, jestli by Zeman aktivistům sebral řidičák.

Prezident uvedl, že sebrání řidičáků je mírnější varianta, ale navrhoval by krutější v podobě vytvoření rezervace pro tyto zelené aktivisty. „Rezervaci by tvořila divočina bez elektřiny, kanalizace a vodovodu. Kdyby si chtěli zatopit, museli by pokácet strom. A my bychom pořádali do této rezervace exkurze, abychom zjistili, jak se chovají lidé, kteří dokázali právě zde v Brně otravovat život všem ostatním normálním lidem," uvedl Zeman.

Podle něj se zelení aktivisté vyznačují i tím, že požadují výpalné. „Čili je to ‚pokud nedostaneme sponzorský dar, podáme na vás žalobu'. Důkazem jsou Děti země v čele s panem Patrikem (předseda Miroslav Patrik). Podali 26 žalob na dostavbu dálnice D8 v Ústeckém kraji. Výstavba úseku 15 kilometrů proto trvala asi 20 let," řekl Zeman.

Reklama

Doporučované