Hlavní obsah

Zažalujte mě, vyjdou důkazy proti vám. Trump vyhrožuje bývalému šéfovi CIA

Trump vyhrožuje bývalému šéfovi CIA.Video: Reuters

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump na Twitteru přitvrdil vůči bývalému řediteli CIA Johnu Brennanovi. Podle prezidenta by důkazy při případné žalobě kvůli odebrání prověrky svědčily proti němu.

Článek

Americký prezident Donald Trump v pondělí na Twitteru ironicky vyzval bývalého šéfa CIA Johna Brennana, aby ho zažaloval. Reagoval tak na Brennanovo prohlášení, že zvažuje dát celou kauzu ohledně prezidentem zrušené bezpečnostní prověrky k soudu za zneužití pravomocí prezidenta. Trump ho označil za nejhoršího ředitele rozvědky a varoval ho, že důkazy budou svědčit proti němu.

Za Brennana, který byl hlavou CIA mezi lety 2013 a 2017, se skrze otevřený dopis prezidentovi postavilo 177 nejen bývalých pracovníků zpravodajských služeb. Vysloužilý admirál William McRaven, který dopis sepsal, v něm popisuje Brennana jako jednoho z nejlepších služebníků vlasti. Dodal také, že země bude velmi oslabena, pokud se budou do úřadů dosazovat pouze loajální lidé. Následně Trumpa vyzval, aby zrušil prověrku i jemu, pokud ji nemůže mít Brennan.

Donald Trump signatáře označil za lidi, již mají prověrku jen proto, že můžou být na důležitých pozicích a brát velké peníze. Brennana pak vyzval, aby ho zažaloval. „Doufám, že John Brennan, nejhorší šéf CIA v historii, podá žalobu. Bude pak velmi lehké získat veškeré jeho záznamy, texty, e-maily a dokumenty, aby se nejen ukázalo, jak špatnou práci odvedl, ale že byl zapleten i do zmanipulovaného Muellerova honu na čarodějnice,“ napsala hlava USA na Twitter. 

Reklama

Související témata:

Doporučované