Hlavní obsah

Zažijte znovu první republiku, v dobové třídě vás bude učit i Petr Batěk

Projekt Zažijte to znovu objede republiku ve dnech 7. září až 28. října.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Něco se přiučit v prvorepublikové škole, ochutnat kávu prezidenta Masaryka nebo vkročit do budovy, ve které se ocitnete v době před sto lety. Pokud se vám tato představa zamlouvá, už brzy se tam budete moci skutečně podívat.

Článek

Zažijte to znovu je jediný projekt, který v 16 městech České republiky představí dobu, ve které se žilo před sto lety. První zastávkou bude 7. září Hodonín, rodiště Tomáše Garrigua Masaryka, další téměř dva měsíce bude roadshow pokračovat po dalších městech a 28. října zakončí svou cestu v Praze.

V každém z měst budete moci potkat architektem speciálně navržené kulisy, které budou tvořit malé prvorepublikové městečko. V cukrárně ochutnáte kávu či bábovku podle oblíbeného Masarykova receptu, díky virtuální realitě zavítáte do prostor zásadních pro vznik Československa a také se něco přiučíte v improvizované třídě. Učiteli vám budou Petr Batěk, Ivan Vyskočil, Jiří Werich Petrášek nebo Renata Drössler. Harmonogram roadshow a seznam měst i s daty, které projekt Zažijte to znovu navštíví, najdete na jeho webových stránkách i v úvodním videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované