Hlavní obsah

Zdají se vám byty v Praze drahé? Pojďte s námi do nejdražší ulice v New Yorku

Takto vypadá bydlení v nejdražší ulici New Yorku.Video: Karolína Štuková, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Americká realitní společnost PropertyClub spočítala, že se Central Park South v New Yorku stala nejdražší ulicí ve městě.

Článek

Ulice, která se táhne kolem slavného Columbus Circle, po Páté Avenue až do rozlehlého Central Parku nabízí luxusní bydlení. Avšak za ty nejdražší ceny. Průměrná prodejní cena bytu se tam vyšplhala až na 9,8 milionu dolarů. To je v přepočtu lehce přes čtvrt miliardy korun.

Ceny bydlení ve „Velkém jablku” rostou téměř astronomickým tempem.

Druhá nejdražší ulice ve městě, West 81. Street, nabízí bydlení průměrně za 5,9 milionu dolarů. V přepočtu je to 135 milionů korun, ale už téměř o polovinu méně než na nejdražší Central Park South. V žebříčku pak ceny za další lokality rapidně klesají. Například desátá nejdražší ulice ve městě nabízí bydlení průměrně už „jen” za 2,5 milionu dolarů. To je v přepočtu téměř 60 milionů korun.

New York je, stejně jako další světové metropole, známý vysokou cenou domů.

K Central Park South, která je domovem mnoha newyorských boháčů, neodmyslitelně patří také Billionaires' Row – milionářská čtvrť. V této lokaci se za letošní půlrok uskutečnilo 53 prodejů.

Za jednu z nejzajímavějších transakcí na Central Park South byl lednový prodej newyorského penthousu v hodnotě 232 milionů dolarů. V přepočtu na českou měnu je to neuvěřitelných 5,4 miliardy korun. Střešní apartmán patří miliardáři Kenu Griffinovi, který tak trhl rekord a jeho nákup se tak zapsal jako nejdražší prodej bytu v dějinách Spojených států.

Realitní společnost, která žebříček sestavila, použila údaje o prodeji domů z ministerstva financí. Do studie byly zahrnuty jen ulice, které za první pololetí letošního roku zaznamenaly více než 20 prodejů.

Reklama

Související témata:

Doporučované