Hlavní obsah

Zdeněk Piškula: Z fotbalového hřiště na divadelní prkna

Zdeněk Piškula ve studiu Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Český herec Zdeněk Piškula v současnosti natáčí film Zlatý podraz, kde hraje basketbalistu, známe ho také třeba z pohádky Tři bratři. Jako malý ale hrál fotbal.

Článek

Po fotbalu Zdeněk Piškula ještě rok tančil breakdance. „Mě na fotbale štvalo, jak na mě všichni řvali, že něco dělám špatně. V divadle na mě zase řvou režiséři, tak jsem si moc nepomohl,” směje se Zdeněk Piškula.

Herectví studuje na konzervatoři. Podle něj se ale nedá naučit, člověk ho v sobě může jedině prohlubovat a hledat, co je v něm nejlepší. Hrál hlavně v seriálech a filmech. „Teď ale cítím, že potřebuji dostat ten divadelní řád, potřeboval bych se vyhrát na divadle víc,” míní Piškula.

Před čtyřmi lety k herectví přidal i hudbu, jeho první písničkou byl Bavič novodobý. „Dodnes ve mně zůstává pocit, že bych se rád věnoval hudbě a zpěvu. Navštěvuji i hodiny zpěvu. Když jsem před těmi lety vydal písničku, bylo to dost narychlo a nebylo to ono. Jestli se chci hudbě věnovat, musím na sobě pracovat a pracuji,” říká Zdeněk Piškula.

Teď natáčí film Zlatý podraz, kde hraje basketbalistu, a tak musí trénovat. „Trénujeme už od srpna, abychom vypadali jako basketbalisté a uměli hrát. Už to umím na kameru. Máme za sebou první blok natáčení basketbalových scén a v dubnu je na řadě natáčení exteriéru,” říká Piškula.

Co je pro Zdeňka Piškulu na basketbalu nejtěžší a dokázal by opustit herectví kvůli sportu? Dozvíte se ve videu.

Reklama

Související témata:
Zdeněk Piškula

Doporučované