Hlavní obsah

Železniční trať mezi Karlštejnem a Černošicemi čeká rekonstrukce

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Železniční trať mezi Karlštejnem na Berounsku a Černošicemi u Prahy čeká rekonstrukce. Správa železnic vypsala výběrové řízení na dodavatele dokumentace pro stavební povolení.

Článek

„Práce začnou v roce 2023, hotovo bude o tři roky později. Traťová rychlost se po rekonstrukci zvýší na 120 kilometrů v hodině,“ informovala mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Opravovaný úsek je dlouhý 16 kilometrů a je součástí tratě Praha-Smíchov – Beroun, na které se nyní pracuje mezi Smíchovem a Radotínem. Projekt počítá s přestavbou železničních stanic Dobřichovice, Řevnice, Zadní Třebaň a Karlštejn, zastávky Všenory a mezistaničních úseků.

Po rekonstrukci bude zavedený desetiminutový špičkový interval příměstské dopravy do stanice Dobřichovice. Součástí akce bude také výstavba odbočky Berounka pod nadjezdem ve Slunečné ulici v Černošicích-Mokropsech, která pomůže zachovat provoz na trati při výlukách a dalších mimořádných situacích.

Ve všech stanicích vzniknou nová nástupiště dlouhá 200 metrů. Vybudováno bude také elektronické staniční zabezpečovací zařízení, které umožní stavění vlakových cest mezi všemi dopravními kolejemi. Provoz bude řídit Centrální dispečerské pracoviště Praha.

Reklama

Doporučované