Hlavní obsah

Zeman, Babiš a Klaus mladší proti Merkelové, jedovaté skleničky i neskromní jogíni

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Birdmanová

 

Reklama

Události ze čtvrtka 21. července vybírala Markéta Bidrmanová.

Článek

Odsun sudetských Němců dokáže i po 70 letech české politiky rozpálit do běla. A nevídaně je sjednotit.

Na obranu poválečného odsunu Sudeťáků se svorně sešikovali Andrej Babiš, Miloš Zeman i ODS po projevu německé kancléřky. Podle Angely Merkelové pro vyhnání Němců neexistovalo morální ani politické ospravedlnění. Podle šéfa sudetských Němců Bernda Posselta sklouzávají čeští politici ospravedlňováním vyhnání do komunistické minulosti.

Na českém trhu jsou jedovaté skleničky z Číny. Při pití se z nich uvolňuje toxické kadmium a olovo. Dováží je královéhradecká firma VETRO-PLUS. A mají na sobě husy s modrou mašlí na krku. Kadmium se uvolňuje postupně a hromadí se v játrech a ledvinách. Kde udělali soudruzi chybu?

V Mongolsku přistály další čtyři klisny koně Převalského z Česka.

Aklimatizovaly se v pražské ZOO. A v rámci programu Návrat divokých koní je do oblasti Gobi převezl armádní speciál. Do Mongolska už pražská zoo dopravila 31 zvířat. Tímhle tempem budeme za chvíli vozit do Číny české pandy.

Premiérce Nového Zélandu Jacindě Ardernové se dnes narodila dcera.

Sedmatřicetiletá politička je po bývalé pákistánské premiérce Bénazír Bhuttové druhou ženou na světě v novodobých dějinách, která se stala matkou během premiérské funkce. A v úřadu chce pokračovat. Možná by jí poradila pirátská poslankyně Olga Richterová, která si nosí miminko do Sněmovny.

Jsou jogíni pokorní a skromní lidé? Podle studie z časopisu Psychological Science velký omyl!

Meditace i jóga prý naopak můžou způsobit, že se vaše ego zvětší. Studie se zúčastnilo 93 lidí cvičících jógu a 162 meditujících. Vědci je sledovali zhruba čtyři měsíce. Po józe měli narcistní a sebestředné tendence. Zvláštní, Robert Pelikán se promeditoval k rozhodnutí rezignovat na křeslo poslance i ministra.

Reklama

Doporučované