Hlavní obsah

Zeman, Drahoš, nebo Horáček? Může přijít někdo, kdo je překvapí

Kdo z nich tří to bude? O novém prezidentovi se prý voliči většinou definitivně rozhodují až měsíc před volbami.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Společnost Median vypracovala exkluzivní průzkum o přímé volbě prezidenta. Jeho autor vysvětluje, proč se nikdo z nyní silných kandidátů nemusí stát vítězem.

Článek

Společnost Median letos už třikrát exkluzivně pro Seznam dotazovala voliče, koho by podpořili, kdyby se právě ve dnech dotazování konala přímá volba prezidenta.

A voliči ukázali ve všech třech případech (v dubnu, v červnu i nyní v září) především na tři muže - Miloše Zemana, Jiřího Drahoše a Michala Horáčka. Poslední průzkum přitom - čistě podle čísel - stanovil toto rozložení sil: Drahoš, Zeman a až pak Horáček.

Autor průzkumu, sociolog Medianu Daniel Prokop, však v rozhovoru pro Seznam vysvětlil, že takový závěr je třeba brát s rozvahou.

Popisuje, proč má i Michal Horáček stále naděje na vítězství, proč může prohrát Miloš Zeman i Jiří Drahoš a kdo je může překvapit. A říká také, kdy se v hlavách voličů o novém prezidentovi definitivně rozhodne.

Video: Kompletní výsledky nového exkluzivního průzkumu o volbě prezidenta

Prezidentský průzkum, září 2017.Video: Aleš Černý

Reklama

Související témata:

Doporučované