Hlavní obsah

Zeman jmenuje předsedu Nejvyššího soudu. Osloven byl soudce Angyalossy

Foto: ČTK

Petr Angyalossy.

Reklama

Nového předsedu Nejvyššího soudu jmenuje prezident Miloš Zeman ve středu odpoledne.

Článek

Novým předsedou Nejvyššího soudu, jehož ve středu ve dvě hodiny odpoledne jmenuje prezident Miloš Zeman, by mohl být soudce této soudní instituce Petr Angyalossy.

O tom, že šestapadesátiletý člen trestního kolegia Nejvyššího soudu je ve hře, informoval už v pondělí server ceska-justice.cz.

Seznam Zprávám pak v úterý jméno Petra Angyalossyho jako vážného adepta na nového předsedu Nejvyššího soudu potvrdil dobře informovaný zdroj blízký Hradu.

Petr Angyalossy, který býval mluvčím Vrchního soudu v Olomouci a u Nejvyššího soudu je od roku 2017, už citovanému serveru ceska-justice.cz potvrdil, že mezi kandidáty je. „Byl jsem osloven a s panem prezidentem jsem se setkal,“ sdělil serveru.

Místo v čele Nejvyššího soudu je volné od letošního února, kdy zde skončil dosavadní předseda Pavel Šámal. Ten přijal nabídku prezidenta Miloše Zemana a po schválení v Senátu se stal soudcem Ústavního soudu.

Vedle Petra Angyalossyho se mezi kandidáty na předsedu Nejvyššího soudu nejvíce mluvilo o Robertu Fremrovi, jenž je momentálně místopředsedou Mezinárodního trestního soudu v Haagu a kterého Zemanovi doporučovala ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Reklama

Související témata:

Doporučované