Hlavní obsah

Zeman nás znedůvěryhodňuje u spojenců. Možná hrají s Babišem hru, říká Němcová o BIS a kauze Novičok

Výzva s Miroslavou Němcovou. Rozhovor o odchodu z inaugurace, budoucnosti pravice i politice prezidenta Zemana.Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezident žádné svaté právo povolávat BIS nemá. Mám dojem, že Miloš Zeman neposloužil České republice, tvrdí o kauze Novičok a chování prezidenta poslankyně Miroslava Němcová (ODS).

Článek

„Předseda vlády Babiš vůbec neoznámil, jestli s prezidentem na téma úkolování BIS mluvil. Rusové chování prezidenta podle analytiků využijí ve své propagandě,“ říká poslankyně Občanské demokratické strany Miroslava Němcová. Rusko podle ní s námi nemá partnerský vztah. Důvodem chování prezidenta může prý být i podivné okolí a jeho poradci.

„Chci, abychom byli země, o které si všichni řeknou, že tam jsou lidé, již za něco stojí. Prezident Zeman a lidé kolem něj devalvují úroveň občanů, kteří drží vysoký kredit této země,“ říká Němcová v další části rozhovoru a kritizuje současnou politiku Hradu.

V rozhovoru došlo i na téma odchodu z inaugurace prezidenta. Miroslava Němcová byla první, kdo se zvedl. Následoval její odchod ze sálu. Za tento postoj dostala od mnoha lidí květiny a poděkování.

„Byl to mix smutku a naštvanosti z průběhu projevu. Ten mě zvedl ze židle. Když už jednou stojíte, tak si to nemůžete rozmyslet a sednout si zase zpátky. Čekala jsem, co v tom projevu zazní. Uvědomila jsem si ten kontrast. Odchodu vůbec nelituji, viděla jsem reakci lidí. Brala jsem to jako osobní postoj. Nenapadlo mě, jak se ten osobní postoj promítne do lidí, kteří mají podobný názor,“ dodává.

Jaká je budoucnost pravice v ČR? Proč nechce kandidovat na předsedkyni ODS? Probouzí se občanská společnost? A překvapily ji reakce na její odchod z inaugurace prezidenta? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované