Hlavní obsah

Zeman nekecá a dláždí cestu byznysu. Drahoš je nečitelný, říká miliardář Krúpa

Krúpa: Nabízel jsem Zemanovi finanční podporu, ale nikdo ji nechtěl.Video: Adam Junek

 

Reklama

Dochází k znevažování prezidentského úřadu. Co je možné si dovolit k Zemanovi, by si nikdo k Havlovi netroufl, zlobí se byznysmen Pavol Krúpa.

Článek

Kritici prezidentu Miloši Zemanovi vyčítají, že obrací republiku na Východ. Navíc podle nich budování nadstandardních vztahů s Moskvou či Pekingem ovoce nenese. Export do Ruska i vzhledem k platným sankcím v posledních letech poklesl a vývoz do Číny se v procentuálním vyjádření téměř nezměnil.

„Efekt se v obchodování s těmito zeměmi dostaví až v delším časovém horizontu, to není záležitost pár měsíců. Na východě nejdříve potřebujete mít vydlážděné cesty, a to Miloš Zeman dělá,“ říká ve Výzvě finančník Pavol Krúpa.

Jiří Drahoš je naopak podle spolumajitele skupiny Arca Capital zcela nevyprofilovaný. Byznys tak neví, co by od něj mohl očekávat.

Proč je pro byznys prezident důležitý? Co láká miliardáře do politiky? Proč se ztrácí respekt k autoritě hlavy státu. Co Krúpa vytýká Miloši Zemanovi a v čem je podle něj excelentní? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované