Hlavní obsah

Zeman odpálil svůj šrapnel. Řekl, že má šéfku volebního týmu: Ivanu Zemanovou

Foto: ČTK

Manželé se spolu chystají na kampaň. Na snímku Charitativní ples Miloše a Ivany Zemanových, který se konal 20. ledna v Praze.

Reklama

Hrad dopředu avizoval, že hlava státu ve svém pořadu, pro který má každý týden prostor na televizi Barrandov, řekne závažnou informaci. Bylo jí oznámení, že Miloš Zeman začne v pondělí sbírat podpisy nutné pro jeho opětovnou kandidaturu na post prezidenta republiky. Přičemž první podpis na arch zanese jeho vlastní choť.

Článek

„Já rád lidi napínám. A v tomhle případě jsem napnul i sám sebe, protože šrapnel je něco, co vás překvapí," vysvětloval Zeman, proč jeho mluvčí předem varoval, že v pořadu Týden s prezidentem bude „odpálen šrapnel".

Je jím oznámení, kdo se stal vedoucím Zemanova volebního týmu. „Poté, co jsem oznámil, že nepovedu žádnou vlastní kampaň, začalo moje okolí přemýšlet, kdo vlastně bude vedoucí mého volebního týmu. A rozhodli se, že to bude moje žena. Musím se přiznat, že ač jsem docela otrlý, tak jsem zažil šok, překvapení, vděčnost a lásku. A to všechno v takovém koktejlu najednou. A proč to říkám, protože tím pádem veškeré dotazy na moji volební kampaň adresujte laskavě na mou ženu. Mě se ptejte na věci, které se týkají domácí nebo zahraniční politiky."

Pusťte si exkluzivní rozhovor s prezidentem: O důvodech, proč kandidovat a kdy jít na odpočinek.

Rozhovor s Milošem Zemanem.

Zeman ocenil, že žena je pro něj ochotna pracovat po dvacetiletém soužití.

Jako šéfka týmu bude mít na starosti především organizaci akcí, které se týkají Zemanova možného znovuzvolení. „V pondělí moje žena jako první podepíše petiční arch na podporu mé kandidatury, takže budeme sbírat už jen 49 999 podpisů," uvedl Zeman příklad.

V začátcích „sběru" jsou i další prezidentští uchazeči. Podpisovou kampaň pod nominační petici zahájil o uplynulém víkendu textař Michal Horáček, ještě před ním pak začal lékař a aktivista Marek Hilšer. A bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš například oznámil, že pro petiční akci zatím získal na dvě stovky dobrovolníků.

Reklama

Související témata:

Doporučované