Hlavní obsah

Večerní zprávy 29. 6. 2019

Večerní zprávy 29. června 2019 (video: Seznam.cz).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:15 Prezident pochybuje, že by se Šmarda stal ministrem

Prezident Zeman pochybuje o tom, že by se sociální demokrat Michal Šmarda kdy stal ministrem. Řekl to v rozhovoru pro MF Dnes. Jeho jmenování do funkce šéfa resortu kultury Zemanovi přitom už před měsícem navrhl premiér Andrej Babiš. Sociální demokraté mluví o možném porušování Ústavy a přemýšlí, jestli z vlády nemají odejít.

03:42 Zemřel legendární šéf Slušovic František Čuba

Ve věku 83 let zemřel bývalý senátor za Stranu práv občanů František Čuba. ČTK to potvrdil bývalý předseda strany Jan Veleba. Čuba působil jako hlavní představitel někdejšího slavného JZD Slušovice, nebo poradce prezidenta Miloše Zemana. Ten mu v roce 2013 udělil medaili Za zásluhy. Do Senátu byl zvolen v roce 2014, mandátu se ale vzdal v únoru 2018, a to kvůli dlouhodobé absenci způsobené nemocí.

04:10 Před 30 lety byla zveřejněna petice Několik vět

Přesně před 30 lety, 29. června 1989, byla zveřejněna petice Několik vět. Zdánlivě neškodný text žádající, aby režim dodržoval své vlastní zákony, komunisty rozzuřil. Jenže záhy se pod ním objevila jména populárních umělců.

06:17 Končí obchodní válka mezi USA a Čínou?

Lídři Spojených států amerických a Číny se shodli, že obnoví obchodní jednání a nebudou zvyšovat cla. V japonské Ósace to prohlásil americký prezident Donald Trump. Z černé listiny se dostane i firma Huawei.

07:35 10 tisíc Čechů požádalo v Británii o status usedlíka

Do konce května 2019 požádalo podle britského ministerstva vnitra o tzv. „status usedlíka” 10 000 českých občanů. To je skoro 22 procent Čechů, kteří ve Spojeném království trvale žijí. Status usedlíka dává unijním občanům právo žít a pracovat v Británii i po brexitu. Mezi některými členy české komunity panuje ohledně odchodu Spojeného království z EU značná nervozita.

11:23 Festival ve Varech pokračuje druhým dnem

Druhým dnem pokračuje v Karlových Varech 54. ročník filmového festivalu. Filmové projekce i letos doplňují nejrůznější společenské akce – třeba módní přehlídky.

Reklama

Související témata:

Doporučované