Hlavní obsah

Zeman urážel moderátorku. „Je to hulvát,“ zní pobouřené ohlasy

Foto: Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta

Miloš Zeman se podle řady lidí choval v diskuzním pořadu na Primě neslušně.

Reklama

aktualizováno •

Prezident Miloš Zeman sklidil za své vystupování v pořadu Partie Terezie Tománkové ostrou kritiku. Kromě obsahu lidé prezidenta kritizují i za jeho chování a četné ponižující poznámky na účet moderátorky pořadu.

Článek

Miloš Zeman po odvysílání svého projevu k vrbětickému výbuchu vystoupil v Partii Terezie Tománkové na Primě. Téměř žádná prezidentova odpověď se však neobešla bez poznámky směrem k moderátorce pořadu.

„Důvěrné materiály se většinou nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvláště když by je stejně nepochopily, protože už jsem si všiml, že jsem třikrát říkal jednu a tutéž věc, a vy jste se mě zeptala počtvrté,“ zněla jedna z jeho odpovědí v pořadu.

Kromě toho si prezident neodpustil ani komentáře jako například: „Vy si asi sedíte na uších, paní moderátorko,“ nebo: „Já vás nechci trápit, ale vy dneska nejste ve formě.“

„S vyšším věkem se více zvýrazňují některé povahové rysy člověka. Zrovna v jeho případě jsou to ty negativní rysy, kdy se chová jako hulvát,“ uvedla pro Seznam Zprávy předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Pekarová také dodala, že ji překvapilo množství prezidentových poznámek: „Ta četnost byla větší, než bývá u Miloše Zemana zvykem. Myslím si, že by bylo namístě, aby se CNN Prima News za svoji moderátorku trochu více postavila. Ostatně i ona sama se v té situaci mohla více ohradit.“

Právě nedostatečná reakce ze strany moderátorky byla dalším faktorem, kterého si někteří všimli. Mezi nimi také ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

„Pan prezident byl dnes ostrý. Pokud to paní redaktorce nebylo příjemné, měla se ohradit. Asertivita patří k její profesionální výbavě. Já, když se mi něco nelíbí, tak se ozvu,“ uvedla ministryně pro Seznam Zprávy.

Anketa

Patří k prezidentským kompetencím i galantnost?
Ano
68,5 %
Ne
31,5 %
Celkem hlasovalo 23102 čtenářů.

„Panu prezidentovi očividně dělá radost někoho urážet a ponižovat. Je mi jen líto, že k tomu zneužívá svou pozici nejvyššího ústavního činitele,“ řekla redakci i poslankyně za Pirátskou stranu Olga Richterová.

Prezidentovo chování kritizovali na sociálních sítích i další muži a ženy nejen z oblasti politiky:

1. místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková:

Poslankyně ODS Jana Černochová:

Šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík:

Moderátor DVTV Martin Veselovský:

Politická reportérka a editorka Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková:

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS):

Co vše řekl prezident moderátorce

Michal Bareš, ředitel Rescueinfo, Spolku na ochranu obyvatel, dal dohromady urážky, jimiž dnes prezident Miloš Zeman počastoval moderátorku Terezii Tománkovou, jež s ním vedla rozhovor.

Foto: Michal Bareš

Seznam některých prezidentových výroků.

Reklama

Doporučované