Hlavní obsah

Zeman zvítězí. Ale ještě letos odstoupí, předpovídá Kubera. Jediný, kdo by ho porazil, je Klausová

Osmička s Jaroslavem Kuberou: Zemana by v prezidentské volbě porazila jedině žena.Video: Helena Šulcová

 

Reklama

Je tady obrovská nenávist k Miloši Zemanovi. I kdyby říkal, že je minus deset stupňů, tak jeho oponenti budou tvrdit, že je třicet nad nulou, hodnotí vyhrocenou předvolební kampaň senátor Jaroslav Kubera.

Článek

„Nové prezidentské volby budou ještě letos,“ odhaduje v Osmičce senátor za ODS a starosta Teplic Jaroslav Kubera. Tvrdí, že Miloš Zeman sice v nadcházejícím hlasování vyhraje, ale mandát nedokončí. Především kvůli zdravotním důvodům.

„Já ho znám dlouho. Když zvítězí, tak má splněno. Pak už zbývá jen Vysočina a krásný pohled na televizní obrazovku, jak ti noví kandidáti bojují o ohlodanou kost,“ předvídá Kubera. Zemana volit nebude. Tvrdí ale, že se mu podařilo zničit premiéra Bohuslava Sobotku a zbývající metou je obhájit funkci na Hradě. „Pak už je mu to jedno,“ dodává.

Kubera sám původně kandidaturu na hlavu státu zvažoval, ale i když měl dost senátorských podpisů, nakonec ji z rodinných důvodů vzdal. Také nechtěl vést negativní kampaň. Dá v prezidentské volbě hlas expremiérovi ODS Mirku Topolánkovi? A proč má od lékařů zakázáno přestat s kouřením? Podívejte se na úvodní video.

Žádná demokracie. Jsme jako manželka, kterou Brusel mlátí a znásilňuje, kritizuje Kubera Evropskou unii v druhé části Osmičky:

Osmička s Jaroslavem Kuberou: Bez evropských dotací by žádná kauza Čapí hnízdo nebyla.Video: Hele

Kuberovi (70) na podzim končí primátorský mandát a ve druhé části Osmičky vysvětluje, proč už po 24 letech Teplice nechce dál vést. Hodlá ale znovu kandidovat v senátních volbách.

Místopředseda Senátu se také vymezuje proti uprchlické politice Bruselu a tomu, jak EU funguje po lisabonské smlouvě. „Nemáme žádnou obranu. Oni nás lehce přehlasují. Jsme v pozici manželky, která léta trpí domácím násilím,“ hodnotí postavení ČR.

Proč je podle Kubery globální oteplování hoax? Proč podle něj islám není náboženství? A jak se mu hrála role československého prezidenta Edvarda Beneše v připravovaném filmu Ondřeje Trojana? Podívejte se na rozhovor ve druhém videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované