Hlavní obsah

Zemana jsem nevolil. Ale s migrací má pravdu, říká kandidát ČSSD na pražského primátora Landovský

Jsem pro vládu s podporou komunistů, říká Jakub Landovský.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Jsme na hraně propasti. Snažím se vylepšit obraz ČSSD, proto vstupuji do komunální politiky,“ říká Jakub Landovský. Dvaačtyřicetiletý náměstek ministra obrany jde do svých prvních voleb a ví, jak těžké to bude: „Nikdy jsme na tom nebyli tak špatně.“

Článek

V pražské sociální demokracii platil dlouhá léta za potížistu kritizujícího vedení místní stranické organizace vedené zkušenými hráči Karlem Březinou, Petrem Hulinským či Miroslavem Pochem. Ve chvíli, kdy se ČSSD musí obávat, zda se na podzim do pražského zastupitelstva vůbec dostane, se ale syn slavného otce staví do čela kandidátky.

„Je to veliké dobrodružství. Pro mě  by bylo obrovské vítězství vše, co má dvě cifry před desetinnou čárkou,“ odpovídá na otázku, jaký cíl si pro své první volby stanovil.

Ještě před podzimními volbami čeká ale sociální demokraty start společné vlády s hnutím ANO závislé na hlasech komunistů. Jakub Landovský její vznik ve vnitrostranickém referendu podpořil. „Zvolili jsme si do sněmovny devět stran. Tohle je možná hrozné řešení, ale zároveň nejlepší možné, ČSSD se chová zodpovědně, usiluje o sestavení vlády. Varianta s Okamurou je mnohem horší než vláda s komunisty,“ vysvětluje svůj postoj.

Měla by podle Jakuba Landovského ČSSD trvat na nominaci Miroslava Pocheho na post ministra zahraničí? Vadí mu trestně stíhaný premiér? A co si jako někdejší blízký spolupracovník prezidentského kandidáta Jiřího Dienstbiera myslí o prezidentu Zemanovi?

Podívejte se na celý rozhovor ve videu nahoře v článku.

Reklama

Doporučované