Hlavní obsah

Zemanova podobizna v pražských koších přitáhla pozornost zahraniční zpravodajské agentury

Studenti umístili Zemanovu podobiznu do odpadkových košůVideo: Reuters

 

Reklama

Čeští studenti vyrazili do pražských ulic, aby do veřejných odpadkových košů umístili Zemanovu podobiznu se známým sloganem „Miloše do koše”. Jejich protestu si všimla i světová zpravodajská agentura.

Článek

Desítky kartonových podobizen současného prezidenta Miloše Zemana se ocitly v odpadkových koších v centru Prahy. Na protest je tam umístili čeští studenti. To by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby si jejich aktivity nevšimla světová zpravodajská agentura Reuters. Ta umístila zprávu i s videem na svůj web.

Podobizny prezidenta studenti získali v Jihočeském kraji při předchozích regionálních volbách. V rámci protestu na ně doplnili slogan „Miloše do koše”. Ten byl použit již několikrát, naposledy ve čtvrtek u Rudolfina před zahájením poslední prezidentské debaty z úst podporovatelů prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše.

„Vzhledem k tomu, že se chová tak, jak se chová, tak se řídíme heslem: Špína patří do odpadků. Proto Miloše do koše,” uvedl organizátor protestu Michal Gregorini.

Svým jednáním chtěli studenti pochopitelně vyjádřit kritiku směrem k současnému prezidentovi. Studentka Marie Havrdová uvedla, že hází pana prezidenta do koše, protože tam prostě patří.

Reklama

Související témata:

Doporučované