Hlavní obsah

Zemanovo zdraví jako hlavní nepřítel v boji o Hrad: Na Olomoucku mu s pohybem pomáhala ochranka

Zdravotní stav může Miloši Zemanovi stát v cestě ke znovuzvolení prezidentem.

 

Reklama

Prezident Miloš Zeman může v poslední době působit unaveně. Při návštěvě Olomouckého kraje mu s pohybem dokonce pomáhala ochranka. Zdravotní stav a pochybnosti o něm ale mohou Zemanovi stát v cestě ke znovuzvolení hlavou státu.

Článek

Zeman v poslední době při řadě svých veřejných vystoupení působil dojmem, že má zdravotní problémy. Byl často unavený i viditelně zhubl. Právě zdravotní stav by mohl být jedním z hlavních Zemanových „nepřátel” v boji o Hrad.

Při návštěvě Olomouckého kraje, kterou zahájil ve středu, měl prezident problémy s pohybem, a proto mu pomáhala ochranka. „Bolí mne nohy, proto mne musí vést jako malé dítě,” žertoval.

Radní za Brno-střed Svatopluk Bartík, který byl zvolen v komunálních volbách jako nestraník za Žít Brno, na Facebooku tento týden napsal, že Zeman má rakovinu a zbývá mu sedm měsíců života. Prezidentův ošetřující lékař Miloslav Kalaš však označil zprávy o vážném zdravotním stavu prezidenta za vymyšlené a nepodložené.

Podle Kalaše to nepotvrzují lékařská vyšetření. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček později na Twitteru uvedl, že Zemanův právní zástupce podal na Bartíka trestní oznámení a žalobu. Bartíkovo tvrzení odsoudila jako neetické také předsedkyně brněnského hnutí Barbora Antonová.

Zeman při oznámení své kandidatury letos v březnu řekl, že absolvoval vyšetření, které potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkční neuropatii, což bývá neurologická komplikace při onemocněních cukrovkou. V září podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu (CT), jež neodhalila žádný problém, o kterém by se nevědělo. Zprávy o svých zdravotních problémech označil za špinavou kampaň části médií.

V pondělí také uvedl že mu „v sobotu odešla cukrovka”. Toto vyjádření bylo podle jeho ošetřujícího lékaře laické, komentoval pro server Aktuálně.cz a Hospodářské noviny. Snížení glykémie označil za velice pozitivní výsledek, příčinou bylo snížení váhy prezidenta dodržováním striktní diety.

Více uvidíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované