Hlavní obsah

Zemřel principál cirkusu Jo-Joo Jaromír Joo, měl covid-19

Foto: Archiv Cirkusu Jo-Joo

Jaromír Joo zemřel, bylo mu 65 let.

Reklama

Jaromír Joo byl legendou celého cirkusového světa, talentovaný artista, showman a celoživotní milovník zvířat. Zemřel ve věku 65 let.

Článek

Informaci o úmrtí principála cirkusu Jo-Joo sdělila manažerka cirkusu Lenka Gregorová. Jaromír Joo podle ní zemřel po těžkém boji s covidem-19.

„Tímto za rodinu Joo zároveň děkujeme za profesionální a precizní přístup personálu FN Bulovka, který pečoval o principála Jaromíra Joo a dělal vše pro jeho záchranu,“ uvedla Gregorová.

Jaromír Joo se od dětství věnoval tréninku v manéži, především žonglování a provazochodectví. Během působení v Československých cirkusech a varieté byl artistou v těchto disciplínách.

Vystupoval v mnoha televizních pořadech, spolupracoval například s hercem Boleslavem Polívkou.

Po sametové revoluci Jaromír Joo navázal na rodovou tradici a založil svůj podnik, který od roku 1996 brázdil republiku pod názvem Cirkus Jo-Joo. „Nejen v něm svou práci zasvětil dlouhodobému koncepčnímu tréninku zvířat, především šelem, při kterém razil heslo cukru a trpělivosti. Jeho vztah ke zvířatům byl unikátní v celosvětovém měřítku,“ uvedla Gregorová.

Jaromíra Joo a jeho práci si můžete připomenout ve videoreportáži z roku 2019. Tehdy se začal řešit možný zákaz zvířat v manéžích a tvůrci pořadu Černota Martin Klesnil a Patrik Fiala s kamerou natáčeli, jak péče o divoká zvířata v cirkusovém zákulisí vypadá.

Manéže bez zvířat? Natáčeli jsme v zákulisí jednoho z nejznámějších cirkusů.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované