Hlavní obsah

Zemřel William Shakespeare, oznámila překvapeným divákům moderátorka

Foto: Profimedia.cz

Podobizna jednoho z nejvýznačnějších světových autorů Williama Shakespeara, který žil a tvořil na přelomu 16. století.

Reklama

Televizní moderátorka si spletla muže, který jako první obdržel vakcínu firmy Pfizer, s Williamem Shakespearem a prohlásila, že význačný anglický básník zemřel jen pět měsíců po očkování proti koronaviru.

Článek

I mistr tesař se někdy utne. To si teď nejspíš říká argentinská moderátorka televizních zpráv Noelia Novillová, která v přímém přenosu oznámila smrt význačného anglického básníka Williama Shakespeara. Světoznámého barda, který tvořil a žil na přelomu 16. století, si popletla s jeho jmenovcem Williamem „Billem“ Shakespearem, který se svého času stal teprve druhým člověkem na světě a prvním mužem, jenž obdržel vakcínu od společnosti Pfizer.

Jednaosmdesátiletý „Bill“ zemřel tento týden na mrtvici. Moderátorka však divákům večerních zpráv oznámila, že pouhých pět měsíců po podání vakcíny proti koronaviru zemřel William Shakespeare, jeden z nejvýznačnějších autorů v historii.

William Shakespeare, který dodnes vyprodává divadelní sály po celém světě, ale zemřel už v roce 1616. Rozdíl mezi oběma muži bohužel unikl Novillové, která ve čtvrtek večer šokovala argentinské diváky.

„Máme zprávy, které nás vzhledem k velikosti tohoto muže všechny ohromily,“ prohlásila moderátorka. „Řeč je o Williamovi Shakespearovi a jeho úmrtí. Budeme vás informovat o tom, jak a proč k němu došlo.“

Záběry, na kterých je vidět „Bill“ Shakespeare, jak dostává první dávku očkování, pak okomentovala slovy: „Jak všichni víme, jde o jednoho z nejdůležitějších autorů v anglickém jazyce – pro mě je to mistr. Tady je. Byl prvním mužem, který dostal vakcínu proti koronaviru. Zemřel v Anglii ve věku 81 let.“

Podle britského deníku The Guardian mrtvice 81letého muže nijak nesouvisela s očkováním. První dávku dostal už v prosinci loňského roku.

Přeřeknutí shakespearovských rozměrů se rychle stalo virálním.

„Bylo mezi nimi jen pár let,“ reagoval na zprávu jeden z uživatelů Twitteru. „Netruchleme pro Williama Shakespeara,“ dodal další. „Žil svůj život naplno a po staletí si užíval přízně lidí.“

„Takový rozruch kolem úmrtí Williama Shakespeara, ale nezmínili nic o tom, že byl tak špatný, že po staletí nevydal žádný hit. Byl přeceněný,“ přisadil si další člověk na sociálních sítích.

Reklama

Doporučované