Hlavní obsah

Zemřel „zakladatel českého bulváru“ Ondřej Höppner

Foto: Profimedia

Ondřej Höppner.

Reklama

Zemřel bývalý šéfredaktor bulvárního časopisu Superspy a autor knihy Zpověď bulvární hyeny Ondřej Höppner.

Článek

Zemřel novinář, šéfredaktor a zakladatel a designér českých novin a časopisů, zejména s bulvárním zaměřením, Ondřej Höppner. V pátek večer to na Facebooku oznámila jeho manželka Monika Höppner Zaťková. Příčina úmrtí zveřejněna nebyla.

Höppner byl považován za experta na bulvární média. V roce 1998 se stal například zástupcem šéfredaktora Večerníku Praha, následně vedl bulvární týdeník Spy, deník s bulvárním obsahem Aha! či další bulvární deník Šíp.

Kromě toho Höppner založil také lokální Malostranské noviny, Staroměstské noviny či StaroBrněnské noviny.

Od roku 2008 spolupracoval s portálem Blesk.cz a od jara 2012 do prosince 2013 byl šéfredaktorem týdeníku Nedělní Blesk vydavatelství Ringier.

Od května 2013 nastoupil ke společnosti Our Media, pro niž spoluzaložil internetový magazín Protiproud Petra Hájka, bývalého poradce prezidenta Václava Klause.

Höppner je také autor několika knih: Vražda v Egyptě o kauze Petra Kramného nebo Zpověď bulvární hyeny.

Podílel se či ve svých médiích poskytoval mediální prostor pro kampaně různých politických subjektů, např. v rámci senátní kampaně Martina Bursíka (LES). Spolu s Janem Čížkem vytvořil volební noviny Na vlastní oči pro hnutí SPD pro parlamentní volby 2017 a komunální volby 2018.

Od roku 2019 provozoval web Hoppner.cz, kde byly publikovány dezinformační články a konspirační teorie, které se šířily na sociálních sítích nebo v řetězových e-mailech.

Reklama

Doporučované