Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Gerry Marsden, jeho kapelu proslavila hymna FC Liverpool

Foto: Profimedia.cz

Gerry Marsden v roce 2009.

Reklama

Ve věku 78 let v neděli zemřel britský zpěvák Gerry Marsden. Informovala o tom agentura Reuters. Marsden byl frontman kapely Gerry and the Pacemakers, která patřila v 60. letech k nejznámějším skupinám britského bigbítu.

Článek

Kapelu proslavila její verze písně You'll Never Walk Alone, která se stala hymnou klubu FC Liverpool.

„Gerryho hlas doprovázel naše největší noci. Jeho píseň spojovala hráče, realizační tým a fanoušky všude ve světě,“ napsal na Twitter FC Liverpool.

Skupina Gerry and the Pacemakers patřila, podobně jako Beatles, „do stáje“ manažera Briana Epsteina. Kapela začala působit na liverpoolské hudební scéně na konci 50. let a v roce 1963 se stala první britskou kapelou, jejíž první tři písně obsadily první příčku hitparády. Kapela se v roce 1965 rozpadla.

Nejznámější písní, kterou Gerry Marsden nazpíval, je zřejmě verze muzikálové skladby You'll Never Walk Alone, která se dostala do čela hitparády v roce 1963. Píseň zůstává ve známosti britských posluchačů dodnes. Na jaře loňského roku se skladba dostala do čela „karanténní hitparády“, když ji současně pustilo několik desítek rádií v Evropě na podporu lidí v karanténě.

Reklama

Související témata:

Doporučované