Hlavní obsah

Zemřela Dolores O'Riordanová, zpěvačka kultovní rockové skupiny The Cranberries

Příčinu náhlého úmrtí rodina zatím nekomentovalaVideo: AP

 

Reklama

Ve věku 46 let zemřela Dolores O'Riordanová. Irská zpěvačka se proslavila především působením v rockové skupině The Cranberries, kterou dovedla ke světovému úspěchu.

Článek

Irská rocková zpěvačka Dolores O'Riordanová náhle zemřela ve věku 46 let. Příčinu úmrtí rodina zatím neuvedla. Písničkářka dlouhá léta trpěla bipolární poruchou.

Zesnulá zpěvačka se proslavila působením v rockové skupině The Cranberries, která po deseti letech od svého vzniku v roce 1989 prodala na 40 milionů alb. Jedněmi z jejích prvních hitů se staly písně Linger a Dreams.

O úmrtí zpěvačky v Londýně informovala její agentka Lindsey Holmesová, příčiny smrti však zatím odmítla blíže komentovat. Dodala také, že členové její rodiny jsou náhlou zprávou o jejím skonu zdrceni a žádají o dodržování práva na soukromí.

Při svých koncertních šňůrách zavítala Dolores O'Riordanová se skupinou The Cranberries i do České republiky. V roce 2010 byla kapela jednou z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava, o dva roky později vystoupila také v Praze.

V poslední době začaly zpěvačku provázet zdravotní potíže. Kvůli údajným bolestem zad zrušila koncem loňského roku několik plánovaných koncertů, krátce před Vánoci však na facebookovém účtu vzkázala, že už se cítí lépe.

Reklama

Související témata:

Doporučované