Hlavní obsah

Zemřela zpěvačka Eva Pilarová

Foto: Profimedia.cz

Eva Pilarová.

Reklama

Ve věku osmdesáti let zemřela zpěvačka Eva Pilarová. V sobotu o tom informoval deník Blesk, podle kterého podlehla dlouhé nemoci.

Článek

Známá zpěvačka se podle Blesku léčila se zdravotními obtížemi od roku 2018. Nejprve utrpěla několik zlomenin, které ji upoutaly na lůžko. V roce 2019 pak musela podstoupit plánovaný zákrok na ledvině, dostala stent a začala mít potíže s lymfou. Poslední týdny byla v péči u boromejek.

Za svůj život vyhrála Eva Pilarová třikrát čtenářskou anketu Zlatý slavík. Proslula řadou populárních hitů jako Hrom aby do tebe nebo Co je to láska, ale také svým unikátním hlasem. Měla rozsah až tři a půl oktávy. V roce 2009 byla Evě Pilarové udělena medaile Za zásluhy.

Foto: Profimedia.cz

Eva Pilarová s oceněním Zlatý slavík.

Se zpěvem začala Pilarová už v dětství. Její profesionální kariéra se začala psát na brněnské JAMU, kterou po čase opustila, aby nastoupila do pražského divadla Semafor. Tam vystupovala i s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Na čas pak odešla do divadla Rokoko, kde navázala spolupráci s Waldemarem Matuškou. Jejich duety patřily později ke zpěvaččiným nejpopulárnějším písním, stejně jako hity, které nazpívala s Karlem Gottem.

Pilarová nemohla v době normalizace jezdit na Západ. Podepsala proto Antichartu, za což se po 40 letech omluvila.

„Vzhledem k opatřením souvisejícím s vyhlášením nouzového stavu nebude možné uskutečnit poslední rozloučení,“ řekl ČTK manžel Kolomazník s odkazem na opatření vlády kvůli pandemii nového typu koronaviru.

Reklama

Doporučované