Hlavní obsah

Zemské muzeum v Brně otevře příští týden dočasné výstavy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravské zemské muzeum otevře od středy příštího týdne všechny dočasné výstavy. Reaguje tak na částečné rozvolnění, o kterém rozhodla vláda. Stálé expozice budou přístupné jen na objednání.

Článek

„Tímto opatřením splní muzeum podmínku zpřístupnění 25 procent kapacity,“ řekla ČTK mluvčí muzea Barbora Javorová.

Návštěvníci si mohou od příští středy prohlédnout v pavilonu Anthropos výstavu Čas rytířů dalekých moří o sběrateli a mecenáši Jindřichu Vávrovi. V Dietrichsteinském paláci budou přístupné výstavy o životě a díle Ondřeje Sekory, o kramářských písních a také novinka Tváří v tvář věnovaná baroknímu portrétu.

Další brněnská muzea a galerie budou po částečném rozvolnění, které vláda povolila od čtvrtka, otevírat postupně. Na Špilberk a do Fait Gallery se návštěvníci dostanou už ve čtvrtek, do Letohrádku Mitrovských v sobotu, do Domu umění příští týden v úterý, stejně jako do vily Tugendhat. Moravská galerie zatím datum nestanovila.

Vědecký zábavní park Vida! otevírá 11. prosince a do Vánoc bude mít otevřeno jen v pátky, soboty a neděle. Normální kapacita je 1200 lidí, po rozvolnění se dovnitř dostane jen 300 lidí. Limit čtvrtinové naplněnosti musí dodržovat i další muzea, galerie a podobné instituce.

Reklama

Související témata:

Doporučované