Hlavní obsah

Žena odmítla dát kolemjdoucímu číslo, zničil jí proto auto a pak ji i napadl. Rozhořčilo ho, že je lesbička

Napadení ženy v USA.Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

V americkém státě Tennessee se muž nedokázal vyrovnat s odmítnutím, a tak ženě zničil auto a poté ji napadl. Urazilo ho, že mu Lorin Cantrellová nedala své telefonní číslo, protože byla odlišné sexuální orientace.

Článek

Americké sociální sítě zaplavilo video muže, který nejdříve skáče po kapotě auta, v němž sedí žena. Tu předtím muž oslovil s žádostí o telefonní číslo, Cantrellová mu ho ale odmítla prozradit. Poté muž začal kopat do předního skla a nakonec ženu surově vytáhl z auta a napadl ji.

Při rozhovoru pro News Channel 5 Network Cantrellová uvedla, že se jí zeptal celkem třikrát. Dvakrát ho odmítla s pouhým ne, při třetím pokusu se muži snažila vysvětlit, že je lesbička. To údajně vedlo k mužově agresivní reakci.

Sama žena pak uvedla, že podle ní šlo o zločin z nenávisti. Místní policie případ vyšetřuje. Podle zveřejněných informací se ale muž do města teprve nedávno přestěhoval a nejsou o něm žádné informace. Žena, která bydlela pouze pár ulic od benzínové stanice, se odstěhovala k rodičům do sousedního městečka.

Podobné případy obtěžování i napadení se ve světě kupí

Nejde ale o ojedinělý případ. V Paříži například dostala na konci července nafackováno studentka architektury, která se na ulici ohradila vůči sexuálním narážkám kolemjdoucího muže. Na narážky žena reagovala tím, že mu řekla, ať zmlkne. Muž po ní nejprve hodil kus odpadku, netrefil se, proto ji dohnal, aby jí vlepil facku.

Francouzští zákonodárci navrhli v reakci na tento incident zákon, díky němuž by bylo možné osoby, které by se dopustily sexuálního obtěžování nebo ponižování, potrestat uložením pokuty ve výši 90 až 750 eur, v přepočtu tedy zhruba pokuty od 2300 až do 19 tisíc korun.

Za natáčení či fotografování intimních míst bez souhlasu snímaného člověka, například pod sukní na ulici, by s novým zákonem mohl soud poslat dotyčné jedince až na rok za mříže a uložit jim pokutu v řádu několika tisíců eur.

Reklama

Doporučované