Hlavní obsah

Žena přežila srážku s vlakem jedoucím 160 km/h, policie nyní zveřejnila video

Zranění způsobených nebezpečným přecházením přes koleje neubývá.Video: Policie ČR

 

Reklama

S blížícími se letními dny policisté varují před přecházením přes vlaková kolejiště. Jenom od ledna letošního roku bylo při neoprávněném přechodu kolejí přistiženo 352 osob, dva lidé pod koly vlaku zemřeli, dvěma se podařilo srážku s vlakem přežít s trvalými následky. Osm lidí skokem pod vlak ukončilo život dobrovolně. Za tento nebezpečný prohřešek kromě ceny samotného života přitom hrozí sankce až 10 tisíc korun.

Článek

Jedním ze šťastnějších případů srážky člověka s vlakem je březnový příběh devětačtyřicetileté ženy, kterou rychlostí 160 kilometrů v hodině srazil vlak projíždějící šakvickým nádražím. Žena se pohybovala na veřejnosti nepřístupném místě. Po srážce vlak i přes rychlý zásah strojvedoucího a zatažení rychlobrzdy ujel ještě stovky metrů.

Přestože se v okolí pohybovali kolemjdoucí, žena ležela na zemi bez povšimnutí. První pomoc jí poskytly dvě svědkyně události a strojvedoucí z osobního vlaku stojícího opodál. Přestože žena nebezpečnou srážku přežila, z následků se léčí dodnes. V okolí nádraží je přitom podchod i s výtahem pro bezpečné přecházení. Později policistům žena sdělila, že pospíchala na vlak a rozptyloval ji telefonní hovor.

Srážka s vlakem je přitom jenom jedním z nebezpečí hrozících v blízkosti kolejiště. Další příčinou takových život ohrožujících zranění je zásah elektrickým proudem. Policisté varují před lezením po vagonech či přeskakování mezi nimi. Elektrický výboj po přiblížení k troleji člověka okamžitě těžce poraní a následuje nekontrolovatelný pád z výšky. „Zranění, pokud jsou schopni výslechu, si většinou z celého dne nic nepamatují. Jejich kamarádi, kteří měli větší štěstí, dodávají, že si neuvědomovali nebezpečí. U odstavených vagonů zase předpokládají, že je v troleji nad nimi vypnuté napětí. Ať už jsou příčiny úrazu jakékoliv, konec bývá vždy podobný,“ sdělil na oficiálních stránkách Policie České republiky Pavel Šváb.

Případy, kdy pro natočení exkluzivního videa nebo pro předvádění se před kamarády lidé riskují život, nejsou vzácné. Zranění tohoto typu se navíc pojí s minimální šancí na návrat do běžného života.

Reklama

Související témata:

Doporučované