Hlavní obsah

Ženská tenisová nadvláda. Na US Open se může opakovat wimbledonský zázrak

Čtvrtfinále US Open si zahrají dvě ČeškyVideo: AP

 

Reklama

Karolína Plíšková je další českou tenistkou, která postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje US Open. Večer se může přidat ještě Lucie Šafářová.

Článek

Byl to rychlý proces, tenisový parní válec. Světová jednička Karolína Plíšková smetla v osmifinále US Open Jennifer Bradyovou 6:1, 6:0 a po Petře Kvitové je tak další Češkou ve čtvrtfinále turnaje.

V New Yorku se tak schyluje k opakování veleúspěšného Wimbledonu 2014. Stačí, aby Lucie Šafářová ve večerním zápase ještě porazila Coco Vandewegheovou a vyrovná rekordní trojí českou účast v některém z grandslamových, tedy nejvíce ceněných turnajů.

Plíšková se absolutně suverénním výkonem připojila k Petře Kvitové, která čtvrtfinále vybojovala už ve čtvrtek ráno.

Zatímco Plíšková obhajuje post světové hráčky číslo jedna, pro Kvitovou je New York dalším pokusem vrátit se do úplné špičky po operaci pořezaných prstů. Devastující zranění, které mohlo klidně skončit její kariéru, utrpěla po napadení dosud neznámým mužem ve svém bytě v Prostějově.

Kvitová na French Open i Wimbledonu vypadla shodně ve druhém kole, ve Flushing Meadows ale prošla přes horkou kandidátku na trofej Garbine Muguruzaovou. Navíc tím pomohla reprezentační spoluhráčce Plíškové, na jejíž tenisový trůn si brousila Muguruzaová zuby.

Lucie Šafářová, třetí z Češek, která se drží v pavouku US Open, bude moct vyrovnat v New Yorku wimbledonský úspěch z roku 2014. Před třemi lety si rovněž zahrála čtvrtfinále společně s Petrou Kvitovou, ale tenkrát místo Plíškové je doplnila Barbora Strýcová.

Letos by v pikantním čtvrtfinálovém souboji Šafářová vyzvala právě světovou jedničku Plíškovou.

A ještě jedno historické srovnání. Před třemi lety neslavily Češky jen trojí účast ve čtvrtfinále, ale i celkové vítězství. Trofej ve Wimbledonu zvedla nad hlavu Petra Kvitová.

Reklama

Doporučované