Hlavní obsah

Operace mění lidem životy. Na Barbie nebo Kena bych ale nikdy nikoho nepředělal, říká Jan Měšťák

Operace mění lidem životy. Na Barbie nebo Kena bych ale nikdy nikoho nepředělal, říká Jan Měšťák.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vydařené plastiky nosů přinášejí ze všech vrozených vad největší štěstí, tvrdí jeden z nejlepších estetických chirurgů v Česku. Jan Měšťák má za sebou tisíce zákroků. Přestože je úspěšný, zůstává skromný a pokorný.

Článek

Extrémní operace a implantáty nedělá. Odmítá ale i řady žadatelek, u kterých je přesvědčený, že plastiku nepotřebují. Jan Měšťák operuje tak, aby zákrok nebyl na první pohled znatelný.

„Krásu nosí každá žena v sobě. Nejdůležitější jsou oči. Potom to, jak se usmívá, a až třetí je třeba ten nos,” vysvětluje přednosta Kliniky plastické chirurgie pražské Nemocnice Na Bulovce a vedoucí lékař soukromé kliniky Esthé.

Místa Jana Měšťáka – tady čerpá energii špičkový plastický chirurg:

Nosy jsou podle Jana Měšťáka ojedinělé: „Jakmile dívce někdo v pubertě řekne, že má velký nos, tak to v sobě nosí celý život. Nos je nezastupitelný.” Estetická plastická chirurgie je sice podle Měšťáka na chvostu plastiky, může ale hodně pomoct psychicky. Člověku změní život.

Než se stal Jan Měšťák plastickým chirurgem, hrál v reprezentačním dresu volejbal. Sportem své tělo udržuje fit dodnes. „Dělám každé ráno kliky, dřepy, 57 sklapovaček. A nikdy nesmím přestat. Kdybych přestal, už bych tady nebyl, protože jsem zničený z vrcholového sportu.”

Je chyba, že mladí plastičtí chirurgové utíkají na soukromé kliniky? A mají dost zkušeností na zákroky, které lidem mění životy? A jak život Jana Měšťáka ovlivnila sebevražda studenta Jana Palacha?

Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v úvodním videu.

Reklama

Doporučované