Hlavní obsah

Ženy dnes snesou víc než muži. Jsou jako pitbul, říká kmotr slovenské MMA

Podívejte se na další díl pořadu Bez frází plus. Hostem byl Ilja Škondrič, legenda česko-slovenské MMA scény. Trenér, který na Zápas století připravoval Attilu Végha.Video: Bez frází, Seznam Zprávy

 

Reklama

Říkají mu kmotr slovenské MMA, trénovat v jeho gymu totiž chtějí všichni šampioni. Hostem nového dílu pořadu Bez frází plus je Ilja Škondrič. Chlap, z jehož slov pochopíte, že i zápasy v kleci jsou jako týmový sport.

Článek

„Říkají o mně, že jsem kmotr slovenské MMA. A když se nad tím zamyslím, mají tihle lidé pravdu.“

Těmito slovy začíná příběh Bez frází slovenské legendy bojové scény. Ilja Škondrič byl u zdejších počátku MMA, teď v jeho gymu v Bratislavě trénují ti nejlepší z nejlepších. Bývalý výborný zápasník a dnes uznávaný trenér je hostem nového dílu pořadu Bez frází plus. A promluvil v něm třeba o tom, jak „nelidským“ způsobem dokázal připravit Attilu Végha na Zápas století, v němž dokázal porazit i Karlose Vémolu.

„Végh před tím zápasem snesl nelidské, doslova zvířecí dávky. Trénoval tak, že se to neslučovalo se zdravým rozumem. Několikrát jsem se bál, aby ho nezastavilo zranění. Před samotným zápasem s Karlosem Vémolou zvládl tři zápasy za měsíc a půl, dřeli jsme jako koně a nevěděli, co je to laktát. Nejprve chtěl v našem gymu trénovat jen dvakrát týdně, nakonec chodil každý den. A šel za hranu i v tréninku se sparingy. Doporučuje se maximálně jeden do týdne, on to zvládl i třikrát. Proti němu vždy stáli chlapi, co měli 100 kilo a víc. Podstupoval tréninky, po kterých se jakýkoliv jiný sportovec měsíc hledá, a on se stejně dokázal kousnout,“ říká Ilja Škondrič.

V novém díle pořadu Bez frází plus ale promluvil také o tom, jak se mění nálada kolem MMA. Podle Škondriče jsou totiž bojovníci čím dál více slušnější lidé, ale jejich fanoušci stále sprostější.

A promluvil také o srovnání žen a mužů v ringu, slovy které možná leckoho překvapí.

„Normálně se mi zdá, že se doba mění. Zdá se mi, že baby dnes dokážou makat víc než chlapi. Jsou tvrdší, přesvědčenější, do sportu zažranější. Ženské jsou mnohem větším pitbulem než chlapi,“ říká Škondrič. Trenér, se kterým se připravuje na zápasy i česká hvězda ženské MMA scény Lucie Pudilová.

Celý rozhovor s Iljou Škondričem si můžete pustit v hlavním videu tohoto článku.

Pořad Bez frází plus vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou sobotu v 17:00.

Ilja Škondrič: Kmotr

Hodně lidí dnes tlačí showmanský styl Conora McGregora.

Stal se z něj jedinečný šampion našeho sportu. Sice jsou na světě i lepší zápasníci, ale on si vzal nejvíc prostoru a došel na úroveň, kdy se kromě skvělých výkonů rozhodl ukázat maximální aroganci. Je jedinečný v tom, co dělá, takže nechápu, proč tolik bojovníků kopíruje jeho styl chování, ale přitom nemají zájem stejně makat, aby měli jeho schopnosti.

MMA to poznamenalo, zmizelo z něj gentlemanství a místo toho se zvýšila agresivita chování mimo klec. Zbytečně se to mezi zápasníky hrotí. Jeden chce vydělat víc než druhý, jen aby se ten z Košic měl líp než ten z Bratislavy.

Jakmile dneska nemáš domeček s bazénem a krásný profil na Instagramu, jsi skoro za debila. Rozmohla se internetová negativita a závist, kde je agresivita mnohem větší než v kleci.

Je to zvláštní, bojovníci jsou čím dál tím slušnější lidi, ale fanoušci čím dál tím sprostší. Sportovci se v téhle atmosféře nechávají strhnout dravostí, protože doba je tak postavená a formuje charaktery. Záleží na každém, co v něm převládne, a pak za to musí nést následky.

Mně stačí vědomí, že jsem něco vybudoval.

Toto je úryvek z příběhu Bez frází MMA zápasníka a trenéra Ilja Škondriče. Celý příběh si můžete přečíst na tomto odkazu.

Reklama

Související témata:

Doporučované