Hlavní obsah

Ženy mají oproti chlapům jednu nevýhodu, říká jedna z nejmocnějších manažerek. Malé ego

Kam to bude? Zeptali jsme se a svezli jsme Michaelu Chaloupkovou, členku představenstva ČEZ.Video: Adam Junek

 

Reklama

Ježíšmarjá, co když to nedám? „Pochybnosti o sobě mají spíš ženy, muži si je nepřipouštějí,“ tvrdí v netradičním rozhovoru členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková.

Článek

Ženy ve vedení? „Je dobře, že se o tom mluví, ale je potřeba k tomu dojít přirozenou, ne umělou cestou. My jako technologická firma, kde máme 80 procent mužů, si naopak musíme dávat pozor, aby nedocházelo k pozitivní diskriminaci,“ popisuje v nové epizodě pořadu Kam to bude? jedna z nejmocnějších žen českého byznysu Michaela Chaloupková, členka představenstva energetického kolosu ČEZ.

Jak se proměňuje chování firem k zaměstnancům? V manuálech se to hemží pojmy jako diverzita či flexibilita, ale jaká je realita? „Ryba smrdí od hlavy. Je vždycky na vedení a manažerech, jestli to myslí s těmito projekty vážně,“ říká Chaloupková.

Chtějí vůbec zaměstnanci, aby jejich zaměstnavatelé byli odpovědní? Nebo nejlépe ocení firma zaměstnance finančními bonusy? I o tom v prvním díle nové epizody pořadu Kam to bude?. Druhý díl jízdy s jednou z deseti nejvlivnějších žen Česka najdete již brzy na Seznamu.

Komerčním partnerem pořadu je Jaguar Land Rover.

Reklama

Doporučované