Hlavní obsah

Ženy na pokraji nervového zhroucení. Muzikál podle Almodóvara je plný vášní

Opouštěné ženy a muži opouštějící s lehkostí. To je hlavní téma nového muzikálu.

 

Reklama

Málokteré soukromé divadlo nazkouší muzikál, do kterého potřebuje čtyři desítky účinkujících. Pražské Divadlo Na Fidlovačce tu odvahu mělo.

Článek

Humor, temperament, vášeň, romantiku a gansterskou zápletku nabízí příběh z Madridu podle černé komedie scenáristy a režiséra Pedro Almodóvara, která mu v roce 1988 otevřela dveře do světa.

Českou verzi muzikálu, podle listu The Guardian jedno z nejsilnějších a nejoblíbenějších představení londýnského West Endu, připravily režisérka Kateřina Dušková a dramaturgyně Kateřina Jonášová. Podařilo se jim získat herce, kteří běžně v muzikálech nehrají: Ivu Pazderkovou, Pavlu Tomicovou, Natálii Drabiščákovou, Petra Stacha nebo Antonii Talackovou.

„Při zkoušení mi bylo opravdu dobře,” spokojeně prohlásila Pavla Tomicová. „I alternaci mám parádní. S Natálkou Drabiščákovou jsem se na jevšiti ještě nikdy nepotkala a teď, když skončily zkoušky, se s ní už zase nepotkám, protože se střídáme v jedné roli. Ale říkaly jsme si, že bychom z Lucíe mohly udělat schizofreničku a hrát ji občas obě najednou,” vtipkuje.

Jak režisérka získala renomované herce? A jak je herečkám blízké téma Žen na pokraji nervového zhroucení? Podívejte se nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované