Hlavní obsah

Poslanec Feri se měl dopustit sexuálního násilí na ženách. Řeší to policie

Foto: Instagram Dominika Feriho

Dominik Feri.

Reklama

aktualizováno •

Dominik Feri se měl v posledních letech vůči ženám a dívkám opakovaně dopouštět nevhodného chování, ale i sexuálního nátlaku a násilí. Poslanec TOP 09 se za své chování omluvil. Násilí na ženách ale popřel.

Článek

„Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít. Opakovala jsem, že s ním sex mít nechci, a žádala ho, ať v nátlaku a fyzickém dobývání přestane. Utrhl se na mě, ať prý držím hubu a už nic neříkám, a pak se na mě vrhnul a měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu. Zůstala jsem jako opařená a nedokázala se ani pohnout, byla jsem paralyzovaná,“ popisuje jedna z žen chování poslance Dominika Feriho (TOP 09).

Příběhy osmi žen a dívek sepsal Deník N a server Alarm, a to poté, co se o obviněních začalo diskutovat na sociální síti Twitter. Další svědkové jejich výpovědi přímo či nepřímo potvrdili.

Případem se už začala zabývat i policie.

„V následujících dnech bude rozhodnuto o tom, která součást policie šetření provede a jaký bude případný další postup,“ uvedla Policie ČR na svém twitterovém profilu.

Markéta se svěřila s tím, že ji poslanec údajně znásilnil.

„Vlezl ke mně do sprchy a začal se nevybíravě dožadovat sexu. Tlačil na mě. Prostor byl malý a prakticky jsem nemohla odejít, protože mi zatarasil cestu. Neměla jsem, jak z té sprchy odejít. Pořád mi opakoval, že to bude jenom trochu, že to bude jen chvíli, a moje odmítání ho vůbec nezajímalo. Nakonec to proti mé vůli a navzdory tomu, že jsem několikrát jasně řekla ne, udělal. Nepřála jsem si s ním mít sex, a on to udělal,“ popsala Deníku N a serveru Alarm.

Na Feriho narazila díky seznamovací aplikaci Tinder. Společně se svou kamarádkou a Feriho přítelem pak skončila v bytě, kde k tomu došlo. Na policii se Markéta neobrátila proto, že chtěla na celý incident prostě zapomenout.

V tom se shoduje i s dalšími ženami, které své příběhy popsaly. Obávaly se ale i také toho, že jim nikdo neuvěří kvůli tomu, jaké má poslanec ve společnosti postavení.

„Vždy když jsem ho pozorovala jako tu liberální hvězdu, která má velký vliv na mladé lidi a kasá se hodnotami moderní společnosti, vzbuzovalo to ve mně ještě větší frustraci. I proto jsem nešla na policii – bála jsem se, že mi nikdo neuvěří a že nebudu schopná svůj příběh proti tak vlivné osobě doložit,“ vysvětlila Petra, že se právě z toho důvodu neobrátila na policii.

Poslanec Feri ale jakákoliv obvinění ze sexuálního násilí odmítá.

„Už před dvěma lety jsem čelil falešnému nařčení ze sexuálního násilí. Z těchto lživých nařčení pak vychází další pomluvy, kterým se člověk může jen těžko bránit. Odmítám ale lživá nařčení ze sexuálního násilí, která se objevují v posledních dnech, nejčastěji anonymně na sociálních sítích, a která se dotýkají nejenom mě, ale také mého okolí,“ uvedl v článku Deníku N a Alarmu.

Připustil ale, že se mohl v některých chvílích skutečně chovat minimálně nepatřičně. Další ženy totiž popsaly, jak po nich Feri žádal nahé fotky, urážel je, nebo je osahával.

„Zásadně odmítám jakékoliv násilí na ženách a sexuální násilí. Zcela otevřeně přiznávám, že jsem se v některých momentech zachoval nevhodně, nepatřičně nebo v rozporu se zásadami gentlemanského chování. Pokládám to za osobní selhání a za bolavá místa nejen pro mě, ale především pro ty, kterých se mé chování mohlo dotknout. Mrzí mě to, hluboce a upřímně se omlouvám. Ušel jsem kus cesty a snažím se své nedostatky překonat. Věřím, že jsem se vydal správným směrem,“ dodal Feri.

Reklama

Doporučované