Hlavní obsah

Ženy v byznysu lépe rozeznají riziko, neženou se jen za mamutem, říká paní Mountfield

Pravěký lov na mamuta funguje v byznysu dodnes, popisuje v Kam to bude? Jana Moravová, generální ředitelka Mountfieldu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jana Moravová, generální ředitelka společnosti Mountfiled, v pořadu Kam to bude?: Muž je i v podnikání excelentní lovec, ale ženy vnímají vše ve větších souvislostech.

Článek

Přes dva roky je generální ředitelkou Mountfieldu. U prodejce zahradní techniky, jehož roční tržby už několikátým rokem přesahují šest miliard korun, nastoupila Jana Moravová v roce 1993. Tehdy jako asistentka servisu náhradních dílů. Přišla z cestovního ruchu, kde pořád cestovala a mluvila s lidmi. Takže to byl trochu náraz, protože její nový šéf pronesl tak šest slov za den.

Dnes patří k nejvlivnějším ženám v byznysu. V anketě Top ženy Česka skončila letos mezi manažerkami druhá.

„Nejraději pracuji s namíchanými týmy, kde jsou muži i ženy,“ říká v novém díle pořadu Kam to bude? dáma, která vlastní i traktor Zetor. Řídit ho zatím neumí, ale to prý brzy přijde. „Muži jsou lovci, šikovní vyjednavači, zaměření na jeden cíl. Ženy dokáží vidět věci v souvislostech, nedívají se jen na místo, kde je ten pomyslný mamut, a mohou tak lépe rozpoznat riziko, které hrozí,“ myslí si Moravová.

Jak těžké je si vydobýt respekt ve spíše mužském světě zahradní techniky a byznysu vůbec? A v čem jsou si podobní zaměstnanci a děti školou povinné?

Také o tom Jana Moravová promluvila v novém díle pořadu Kam to bude?, který vysílá v premiéře celoplošná Televize Seznam ve středu 10. dubna od 21:00. Drobnou ukázku si pak můžete pustit v úvodním videu.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete

Reklama

Související témata:

Doporučované