Hlavní obsah

„Žert” mezi hráči Call of Duty skončil tragédií, policie zastřelila nevinného muže. Teď zveřejnila nahrávku

„Žert” mezi hráči Call of Duty skončil tragédií. Podívejte se pročVideo: AP

 

Reklama

Hráči se mezi sebou pohádali a jeden se chtěl druhému pomstít tak, že do jeho domu pošle zásahovou jednotku SWAT. Plán se ale zvrtnul.

Článek

Kansaská policie nyní zveřejnila záznam hovoru, kvůli kterému poslala strážníky k domu Andrewa Finche (28), jehož zde poté zastřelili. Podezřelý volající Tyler Barris (25), kterého v pátek policisté zadrželi, jim lhal o tom, že v domě zastřelil svého otce, drží zde rukojmí a chystá se dům podpálit.

Oběť nemá podle policie s podezřelým nic společného. Domnívá se, že celý incident vznikl sporem dvou hráčů počítačové hry Call of Duty. Známý jednoho z nich, zadržený Barris, měl poté zavolat na policii, kterou poslal na adresu, o níž se domníval, že patří druhému hráči online hry. Adresa však patřila nicnetušícímu Finchovi.

„Policisté nemohou jen tak chodit a střílet lidi,“ řekla matka zabitého. Policie uvedla, že na Finche vypálila poté, co neuposlechl její výzvu, nedržel ruce nad hlavou a opakovaně hýbal rukama k pasu.

Sázka na přehnané násilí vyšla. GTA V ovládlo herní průmysl a stalo se noční můrou rodičů.Video: Oliver Sálus

„Kvůli činu vtipálka máme nevinnou oběť. Kdyby býval nezavolal, tak bychom tam nebyli,“ uvedl zástupce šerifa ve městě Wichita Troy Livingston. „My to nevnímáme jako vtip.“

Podle policie mělo jít o takzvaný swatting. To je praktika, při které někdo nahlásí falešnou událost se záměrem, aby na místo přijela zásahová jednotka (SWAT). Tímto způsobem si někdy vyřizují účty lidé v komunitě hráčů online her.

Podezřelý Barris byl v minulosti obviněn z vyhrožování místní televizi odpálením bomby.

Reklama

Související témata:

Doporučované