Hlavní obsah

Honička ve Stromovce. Zfetovaný řidič se řítil parkem v ukradeném autě rychlostí 90 km/h

Policejní kamera zachytila zběsilou honičku ve Stromovce.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policisté pronásledovali zdrogovaného řidiče v kradené dodávce, který svou nebezpečnou jízdou ohrožoval návštěvníky v pražské Stromovce. Honičku zachytila kamera umístěná v kabině policejního vozu.

Článek

Policisté místního oddělení Holešovické nádraží si všimli dodávky, jejíž registrační značka procházela evidencí jako odcizená. Rozhodli se proto vůz zastavit a řidiče zkontrolovat. Když si ovšem šofér všiml policejního vozu, na nic nečekal, sešlápl plyn a snažil se ujet.

Dodávka projela Partyzánskou ulicí do ulice U Výstaviště, pokračovala středem stejnojmenné tramvajové zastávky a vysokou rychlostí vjela i přes zákazovou značku do parku Stromovka. Parkem řidič ujížděl směrem ke Gotthardské ulici, kdy nebezpečnou jízdou vážně ohrožoval návštěvníky parku i policisty, kteří mu do jízdy postavili policejní vůz. „Nicméně ani to muže neodradilo a ve zběsilé jízdě, která místy dosahovala až devadesátikilometrové rychlosti, pokračoval. Jízdu ukončil až mobilní kovový sloupek uprostřed cesty u výjezdu z parku,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Řidič vyskočil z auta a dal se před policisty na útěk. Po několika stech metrech běhu byl však dostižen a zadržen.

Následně se ukázalo, že vůz, ve kterém se snažil ujet, byl před dvěma dny odcizen spolu s doklady i klíčky v Ústeckém kraji. „Muž má navíc vyslovený zákaz řízení do ledna roku 2019. Na místě provedená dechová zkouška byla negativní, nicméně test na drogy byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin,” řekl Rybanský.

Nyní je čtyřiatřicetiletý muž podezřelý z trestných činů krádež, obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované