Hlavní obsah

Žhář v Polsku zapálil očkovací centrum. „Budeme přísní,“ vzkázal premiér

Foto: Profimedia.cz

Požár vypukl v mobilním očkovacím centru a o pár minut později v epidemiologické stanici. Hasiči ho dostali pod kontrolu, nikdo se nezranil.

Reklama

Ve východopolském Zámostí v noci někdo založil požár v epidemiologické stanici a očkovacím centru, podle serveru Interia o tom informoval premiér Mateusz Morawiecki. Řekl, že takovéto činy musí být striktně potrestány.

Článek

Tamní policie informovala, že pro pátrací akci po žháři byla složena zvláštní vyšetřovací skupina, a vyzvala případné svědky o jakékoliv informace, které by mohly při akci pomoci.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, došlo ale ke škodám, jejichž výši teprve vyhodnocují odborníci.

Policie uvedla, že v neděli v noci nejprve začala hořet mobilní očkovací stanice na náměstí. O 13 minut později pak požár vypukl i ve sklepě epidemiologické stanice v jiné ulici.

Podle předběžných informací se žhář do objektů dostal rozbitým oknem, zapálil oheň a před příjezdem hasičů nejspíš ujel na kole.

„V noci došlo k aktu banditismu, pachatel zapálil oheň v budově Státní sanitární a epidemiologické stanice a v očkovacím centru,“ cituje s odkazem na agenturu PAP polský portál Interia polského premiéra.

Morawiecki zdůraznil, že nejde o první incident, kdy se někdo snaží útočit na „zdravotnickou infrastrukturu, která je klíčová pro zastavení čtvrté vlny pandemie covidu-19“. Připomněl události 25. července, kdy do očkovacího centra ve městě Grodzisk Mazowiecki vtrhla skupina lidí s transparenty a křičela, že se na místě provádí pokusy na lidech.

Reklama

Související témata:

Doporučované