Hlavní obsah

Zhubněte myšlenkou, věčně rozlité poslanecké kafe, protokol královny a jedna absurdní cena za záchranu

Který poslanec zajistí pravidelnou dávku kofeinu a k čemu je královský protokol.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké zajímavé události přinesla středa 5. prosince a které zaujaly naši redakci? Vybírala moderátorka Martina Spěváčková.

Článek

Vědci podle italského deníku Corriere della Sera zjistili, že naše duševní rozpoložení před jídlem ovlivňuje to, jakou porci si nandáme na talíř, a tedy jestli ztloustneme. Nejmenší sousta si podle výzkumu nandali lidé, kterým byl dán pokyn, aby mysleli na své zdraví, ve srovnání s těmi, kteří měli pokyn myslet na potěšení z jídla.

Předseda poslanců ČSSD Jan Chvojka zkomplikoval středeční hlasovaní Sněmovny, když vylil kávu do hlasovacího zařízení svého souseda, šéfa poslanců KSČM Pavla Kováčika. Schůze se musela přerušit a zařízení opravit. Chvojka tvrdí, že šlo o nehodu, zároveň ale dodal, že je to už asi podesáté za tohle volební období, co nalil Kováčikovi kafe na jeho stranu lavice.

Velmi zvláštní odměny se dočkali ruští lovci v Permském kraji. Těm se podařilo zachránit dvě pohřešované děti ztracené v lese. Krajští úředníci si jejich činu tak cenili, že jim dali velmi podivnou dárkovou sadu. Jakou? A co dalšího přinesla první prosincová středa? Podívejte se na video.

Reklama

Doporučované