Hlavní obsah

Zimní novinky v pražských „S“: Slavia s novým koučem, do Sparty se vrátil Ščasný. Oba týmy uvolnily drahé cizince

Obě pražská „S“ zahájila zimní přípravu.

 

Reklama

Obě pražská „S“ zahájila zimní přípravu. Slavia i Sparta těsně před odletem na soustředění do Španělska uspořádaly otevřený trénink pro média. Sešívaní představili nový trenérský tým, Letenští zase nového sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

Článek

Nový trenér Slavie Jindřich Trpišovský prohlásil, že chce v klubu hrát ofenzivní fotbal, při kterém deset fotbalistů útočí a deset brání. Trpišovský také věří, že v týmu zůstane klíčový stoper Simon Deli.

Vedení Slavie navíc už před koncem loňského roku oznámilo, že nadále nepočítá s Halilem Altintopem, Ruslanem Rotaňem a Dušanem Šventem. Na konci podzimu navíc ukončil kariéru bývalý kapitán Jiří Bílek.

Podobné škrty provedli také na začátku roku ve Spartě. Na Letné už nepočítají s Georgesem Mandjeckem, Jonathanem Biabianym a Marcem Jankem. Tato trojice si může hledat nové angažmá stejně jako Altintop s Rotaňem ze Slavie.

Sparta na úvodním tréninku roku 2018 představila také nového sportovního ředitele Zdeňka Ščasného, který bude spolupracovat mimo jiné s Tomášem Rosickým. Ten před Vánoci ukončil právě ve Spartě fotbalovou kariéru.

Šedesátiletý fotbalový odborník uvedl, že by chtěl do Sparty přivést jako první posilu Rumuna Nicolaea Stanciua, který patří belgickému klubu Anderlecht Brusel.

Na to, o čem na začátku přípravy hovořili trenér Slavie Jindřich Trpišovský a sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované