Hlavní obsah

Babiš znovu zvolen předsedou ANO. Dostal 93 procent hlasů, o 7 méně než minule

Andrej Babiš byl znovu zvolen předsedou ANO.

 

Reklama

Andrej Babiš oznámil, s čím chce letos vyhrát volby: nižší daně, méně poslanců a senátorů. Seznam vysílal studio s hosty, mimo jiné s Martinem Stropnickým.

Článek

Překvapení se nekonalo, Andrej Babiš neměl ani letos žádného protikandidáta a stal se znovu předsedou svého hnutí, které založil před pěti lety.

A tím také kandidátem na post předsedy vlády po podzimních sněmovních volbách.

V tajné volbě dostal Babiš 195 z 210 hlasů. Ještě před dvěma lety získal při volbě předsedy hlasy všech delegátů. „Nemám sto procent, jsem šťastný," komentoval předseda ANO v sobotu odpoledne výsledek volby.

Ve studiu Seznamu dále okomentujeme dosavadní průběh sněmu. Do vysílání vstoupí jak reportéři z Centra pohybové medicíny v Praze na Chodově, kde se sněm koná, tak šéfkomentátor Seznamu Jindřich Šídlo.

Andrej Babiš dnes dopoledne zaskočil své spolustraníky apelem na to, aby poslanci a ministři kandidovali v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny z posledních míst kandidátky, a tím si otestovali, jakou mají důvěru voličů.

Zároveň přišel s několika populistickými návrhy na omezení počtu poslanců a senátorů. Přednesl rovněž programové priority hnutí ANO, které jsou často v protikladu k hlavnímu politickému soupeři a zároveň dosavadnímu vládnímu partnerovi - sociální demokracii.

Andrej Babiš například představil plán na snižování daní lidem s příjmem do 113 tisíc hrubého.

Dalším tématem, které by mohl víkendový sněm ANO otevřít, je prezidentský kandidát, kterého by Babišovo hnutí podpořilo: Část strany se přiklání k podpoře Miloše Zemana, část navrhuje prosazovat vlastního kandidáta. I tomuto tématu se věnuje studio Seznamu.

Babiš ale odmítl, že by se téma prezidentského kandidáta řešilo už na tomto sněmu. "Já myslím, že je na to strašně brzo, že je priorita pro nás zvolit nové vedení hnutí a připravit se na parlamentní volby. Téma volby prezidenta bude na programu v polovině roku," řekl novinářům těsně po svém zvolení.

Reklama

Související témata:

Doporučované