Hlavní obsah

Získal Zlatý míč a lákají ho Italové a Čína. Modričovu formu v Realu Madrid odhalí přenos Televize Seznam

Luka Modrič je držitelem Zlatého míče za rok 2018. Jak se jeho kariéra bude vyvíjet dál? Dozvíte se v tomto videu.Video: Profimedia.cz, AP, DIGI Sport

 

Reklama

Na světovém šampionátu v Rusku dovedl Luka Modrič tým Chorvatska až do finále. Především díky výkonům na turnaji zíslal Zlatý míč. Na podzim už fanouškům Realu Madrid tolik radosti nedělá. Tím spíš, když nyní odmítl návrh prodloužení smlouvy. Média spekulují o štědrých nabídkách čínského vlastníka Interu Milán, který by Modriče rád viděl na San Siru a pak v čínské lize. Jak se Luka Modrič předvede v nedělním utkání La Ligy mezi Realem Madrid a Realem Sociedad, se můžete podívat sami v přímém přenosu Televize Seznam. Studio začíná v 18:15.

Článek

Podzim 2018 se pro Real Madrid nevyvíjel zrovna v nejrůžovějších barvách, pět ligových porážek je v téhle fázi soutěže mnohem víc, než na co jsou na San Bernabéu zvyklí. Body ale ztrácejí i ostatní, takže osmibodová ztráta na vedoucí Barcelonu není nakonec zase až tak děsivá, i proto, že má Real ještě zápas k dobru.

A to kvůli účasti na prosincovém mistrovství světa klubů, které Real opanoval. Právě ve finále proti Al Ainu zaznamenal Modrič, který, pravda, nikdy nepatřil mezi vyhlášené střelce, svou jedinou podzimní branku v klubovém dresu.

Real Madrid si po vítězství 4:1 nad týmem ze Spojených arabských emirátů připsal do své bohaté sbírky další blyštivou trofej. Podobně jako o pár dní dříve v individuální anketě Modrič, který prolomil nadvládu dvojice Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. A pozdvihl nad hlavu Zlatý míč France Footballu pro nejlepšího fotbalistu planety.

Po CR7, který odešel v létě do Juventusu, by nyní Real o svého dalšího laureáta Zlatého míče nerad přišel. A tak Chorvatovi, jemuž končí kontrakt v létě 2020, nabídl jeho prodloužení. Ale se svou první verzí návrhu nové smlouvy se k zachmuření fanoušků se zlou potázal.

Média spekulují, že Modrič hodlá vedení Realu v otázce gáže poněkud potrápit. Momentálně by měl brát 6,5 milionu eur čistého ročně. Zhang Jindong, čínský vlastník Interu Milán, mu měl už v létě nabízet plat 10 milionů eur čistého. A nyní podle všeho svou nabídku prostřednictvím vyjednavačů zopakoval.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

6.1. Real Madrid-San Sebastian (La Liga)

12. 1. West Ham-Arsenal (Premier League)

19.1. Lipsko-Dortmund (Bundesliga)

25.1. Sampdoria-Udine (Serie A)

Třiatřicetiletému Chorvatovi nabízí dvouletý kontrakt s Interem. A následně ještě šestiletou (!) smlouvu na působení v čínské lize, a to za zachování „italských“ platových podmínek, to znamená dalších 60 milionů eur čistého.

Navíc média předpokládají, že úplně nejšťastnějším mužem v Madridu nejspíš nebude další záložník Isco, který se pod trenérem Solarim ocitl tak trochu na druhé koleji, v roli střídajícího hráče. Nejčerstvější spekulace ho posílají do Juventusu.

Pokud by Real – asi spíše v létě než nyní – obměňoval složení středové řady, směřovaly by jeho touhy nejprve asi k Edenu Hazardovi, belgické hvězdě Chelsea. Dostupnější variantou by pak podle spekulací listu AS mohl být Pablo Sarabia ze Sevilly, který už má také smlouvu jen na 18 měsíců. A podobně jako Modrič flirtuje s Interem. Média spekulují, že Realu Madrid by nejspíš také neřekl ne, i proto, že vánoční dovolenou trávil s kamarádem Dani Carvajalem, který právě barvy královského klubu obléká.

Aby toho v Realu Madrid neměli na řešení málo, začalo se nyní ještě spekulovat o možném odchodu levého obránce Marcela do Juventusu Turín, tedy ve stopách Cristiana Ronalda.

A pozice nechytajícího brankáře asi úplně nesvědčí ani Keyloru Navasovi, který bývá spojován mj. s Arsenalem.

Akutně tlačí Real bota na pozici středního útočníka. Mariano Díaz se opět zranil, a tak je pro tuto pozici k dispozici jen Karim Benzema. Takříkajíc na radaru Realu mají být podle španělských médií Mauro Icardi (Inter) a Timo Werner (Lipsko).

Jak si Real Madrid i ve svém stávajícím složení poradí v utkání španělské ligy s Realem Sociedad, se na vlastní oči můžete přesvědčit už tuto neděli, tedy 6. ledna, v přímém přenosu Televize Seznam. Studio, které bude moderovat Ondřej Lípa, začíná v 18:15.

Reklama

Související témata:

Doporučované

Hlavní zprávy