Hlavní obsah

Získali jsme rozbor práce soudkyně, která osvobodila Nečasovou

Večerní zprávy, středa 15. 2. 2017

 

Reklama

Demagogie v rozsudku, naprosto liché vyhodnocení důkazů, účelová práce se svědky. To je jen střípek z hodnocení práce soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Heleny Králové v kauze sledování bývalé manželky premiéra Petra Nečase.

Článek

Redakce Seznam Zprávy získala kompletní usnesení Městského soudu v Praze. Soudce Richard Petrásek v něm rozebírá, proč v kauze Vojenského zpravodajství zrušil zprošťující verdikt nad Janou Nečasovou, dříve Nagyovou. Pod verdiktem je podepsána právě Králová. V kauze čelí současná žena Nečase obvinění, že zneužila tajnou službu ke sledování své sokyně v lásce.

Slova soudce Petráska jsou nebývale příkrá. Podrobněji v reportáži kolegy Radka Nohla ve Večerních zprávách Seznamu. Hostem pořadu je právnička Hana Marvanová.

Ruské stíny nad Washingtonem

Americký prezident Donald Trump má podle listu The New York Times vážný problém. Členové jeho volebního týmu byli během loňské kampaně opakovaně v kontaktu s představiteli ruských tajných služeb a ruské vlády.

Trumpův volební štáb byl ve spojení s ruskou tajnou službou i vládou.Video: Jaroslav Brousil

Nová věznice?

Vězněných lidí v Česku od Klausovy amnestie zase přibylo a nynější kapacita věznic už nestačí. Jak zjistila redakce Seznam, Ministerstvo spravedlnosti už začalo hledat místo pro novou věznici. Ministr Robert Pelikán vyslal emisary jednat s hejtmanem Jihočeského kraje, úřad má zájem o pozemky nedaleko obce Dubné.

Hledá se místo pro novou věznici, v hledáčku jsou jižní Čechy.Video: Karel Hrubeš

Reklama

Doporučované