Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík a sedm krajánků. Česká reprezentace zná nominaci na domácí MS

Čeští florbalisté budou na domácím světovém šampionátu útočit na medaili. (Zdroj: Český florbal)Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před deseti lety způsobil světový šampionát v Praze a Ostravě největší florbalový boom v dějinách. Letos se bude česká reprezentace pod vedením Petriho Kettunena pokoušet o totéž. Finský stratég dnes v Braunově domě zveřejnil finální dvacítku hráčů, která se vrcholu dvouletého reprezentačního cyklu zúčastní.

Článek

Vedení českého florbalu sáhlo při zveřejnění finální nominace k netradiční prezentaci. Jména hráčů na oficiálním videu oznámil člověk, který významně ovlivnil to, že každý z nominovaných hraje florbal na tak vysoké úrovni.

Poslední šampionát v roce 2016 absolvovalo jedenáct hráčů z letošního výběru Petriho Kettunena. Milan Tomašík, Milan Garčar a Matěj Jendrišák naopak zažijí atmosféru mistrovství světa už popáté. Průměrný věk českého výběru činí 25,8 roku a v nominaci je pouze sedm krajánků, což je nejnižší číslo od roku 2004. Benjamínkem sestavy je Filip Langer, jenž je v šestnácti letech historicky nejmladším hráčem, který se světového šampionátu v českém dresu zúčastní. Kapitánskou pásku v Praze navlékne Matěj Jendrišák.

Přípravy na mistrovství světa v Praze vrcholí v příštích týdnech, kdy zamíří celý tým mimo jiné na závěrečné soustředění na Tenerife. Samotný turnaj pak proběhne od 1. do 9. prosince. V roce 2008 pobláznila florbalová reprezentace sportovní fanoušky po celém Česku. Zápas o třetí místo, ve kterém Češi podlehli Švýcarům 4:5 v prodloužení, sledovalo v O2 areně přes 13 tisíc diváků. Ve finále se pak z premiérového titulu v historii radovalo Finsko, které z florbalového trůnu sesadilo taktéž v prodloužení švédského hegemona. Celý turnaj se pak pyšnil návštěvností přes 104 tisíc fanoušků. Letos by organizátoři do ochozů rádi nalákali ještě o padesát tisíc návštěvníků více.

Reklama

Související témata:

Doporučované