Hlavní obsah

Fotbalová Slavia se vrací do Ligy mistrů. Trpišovský prozradil, co přichystal na Inter Milán

Tisková konference trenéra Jindřicha Trpišovského v Miláně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalová Slavia se těší na svůj slavnostní den. V úterý se duelem na půdě Interu Milán vrátí po 12 letech do bojů Ligy mistrů. Poslední předzápasové novinky prozradil trenér Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci v Miláně.

Článek

Slavia do hlavní soutěže Ligy mistrů postoupila poté, co v kvalifikaci přešla přes rumunský celek CFR Kluž. Po dvanácti letech tak navázala na podobný úspěch Slavie, kterou tehdy přes Ajax Amsterdam přivedl do věhlasné soutěže trenér Karel Jarolím.

Ale rychle zpět do současnosti: Los umístil Slavii do velmi obtížné skupiny. Po Interu Milán ji čeká 2. října zápas s Borussií Dortmund, 23. října se v Edenu představí FC Barcelona. A následovat budou samozřejmě i odvety. I přes velmi těžký los zůstává ale trenér Trpišovský pozitivní: „Vnímáme, že jsme v milionářské soutěži nováčci a že jsme ve společnosti tří fotbalových gigantů. Ale i tak pevně věřím, že máme na to v každém zápase soupeře potrápit. Naším cílem je hrát na jaře v Evropě,“ prozradil Trpišovský na tiskové konferenci před soubojem s Interem Milán.

Slavia jde do duelu jako lídr české prvoligové tabulky, zatím v domácí soutěži ztratila v 9 odehraných zápasech jen dvěma remízami, inkasovala dosud dvě branky. O víkendu v klidu zdolala 3:0 tým Slovácka. A to šetřila na lavičce síly reprezentanta Tomáše Součka. Ten už pochopitelně bude na první zápas v Lize mistrů trenéru Trpišovskému k dispozici. Chybět avšak bude čerstvá posila sešívaných Laco Takács z Mladé Boleslavi. „Tým je až na Laca Takácse kompletní. Problémy má jen jeden hráč, který hrál nedělní utkání se Slováckem. Doufáme, že se dá do pořádku, protože je pro naši hru hodně důležitý,“ konkrétní jméno ale trenér Slavie neprozradil. Po utkání s Interem čeká Slavii v neděli 22. září derby na Spartě.

Inter Milán chce oživit svou lehce uvadající slávu. V létě přišla řada nových tváří, v první řadě z Juventusu trenér Antonio Conte, do obrany Diego Godín z Atlétika Madrid, do útoku pak Alexis Sánchez a Romelu Lukaku, oba z Manchesteru United. Právě o útočné síle Interu se Trpišovský na setkání s novináři rozpovídal. „Hlavní zbraň Interu je určitě kvalitní střelba. Hráči Interu dokážou střílet ze všech pozic a velmi přesně. S příchodem Lukakua navíc posílili i ve vzdušných soubojích, ale podle našich informací by Belgičan nastoupit neměl. Inter čeká, stejně jako nás, o víkendu derby a navíc má Lukaku mít menší zranění. Počítáme ale se všemi variantami.“

I Interu se zatím v domácí soutěži daří nadobyčej. Po výhrách nad Lecce, Cagliari a Udine vede po 3 kolech tabulku s plným počtem bodů, navíc inkasoval jen jeden gól. Obranná trojice Interu zatím funguje na výbornou, podle Trpišovského na tom má velký podíl příchod Dieaga Godína. „Je to jako počítačová hra, jeden level přeskočíte a jdete do těžšího. Inter je v obraně velmi kvalitní, ale i tak se budeme snažit překvapit. Ale třeba právě proti Godínovi je těžké něco vymyslet, když se podíváte na historii jeho výkonů nebo koho zvládl minulou sezónu ubránit,“ pochválil Trpišovský soupeře.

Reklama

Doporučované