Hlavní obsah

Splnil se mi sen, ale ještě mi to nedochází, řekla Strýcová o svém úspěchu na Wimbledonu

Tisková konference Barbory Strýcové.Video: ČTK

 

Reklama

Po životním výkonu na Wimbledonu vystoupila tenistka Barbora Strýcová před českými novináři.

Článek

Třiatřicetiletá Barbora Strýcová na prestižním turnaji došla ve dvouhře do semifinále. V deblu pak Wimbledon spolu s parťačkou Sie Šu-wej ovládla zcela.

„Baruško, vítej v oblacích. Stala jsi se nesmrtelnou. Udělala jsi nám ohromnou radost,“ přivítal Strýcovou šéf českého tenisu Ivo Kaderka. Pro Strýcovou je vítězství ve wimbledonském deblu vůbec prvním grandslamovým titulem. „Vstřebávám to hrozně pomalu a moc si to neuvědomuji. Ale ono to pomalu začne,“ zněla první slova čerstvé wimbledonské vítězky.

Díky vítězství ve čtyřhře se Strýcová posunula také do čela deblového žebříčku. „Dneska ráno jsem si žebříček našla. Je to hezké,“ reagovala tenistka s úsměvem na dotaz, zda už si prohlédla svou novou pozici ve světovém tenise.

Strýcová před novináři také přiznala, že toho po návratu z Velké Británie příliš nenaspala. „Jsem plná emocí, ale pořád také energie. Nemůžu usnout a ráno se brzy budím,” řekla.

Splnil se mi sen

Několik dotazů mířilo také na události před finálovým zápasem deblu, kdy obě tenistky dlouho čekaly, v kolik hodin zápas začne. „Koukaly jsme do telefonu, jedly jsme a seděly jsme. Na tenis jsme koukaly až na poslední set, to už se vydržet nedalo.“

„Splnil se mi sen. Nezdálo se mi ale o tom, že se to povede v jednom turnaji. Cíle mám a ženou mě dopředu. Se Sie se chceme dostat na turnaj Masters a pak mám další cíle. Ale o těch nemluvím,“ řekla Strýcová.

Novináře na tiskové konferenci také zajímalo, jak dlouho bude ještě třiatřicetiletá Strýcová hrát. „Teď nebudu nic říkat v emocích. Jestli k nějakému rozhodnutí dojde, tak to bude až po sezoně.“

Česká tenistka v kontextu blížícího se konce kariéry, jak sama současné období nazvala, přiznává ale i to, že ji láká možná účast na příštích olympijských hrách. „Je to ale strašně hypotetická otázka,“ dodala.

Na závěr tiskové konference Strýcová pochválila také své krajanky, kterým se na světových dvorcích daří. „Jsem na sebe i na ostatní holky hrozně pyšná. Při každém rozhovoru se mě ptají, jak to v Česku děláme, že tak malá země má tolik úspěšných tenistek. Ptají se, co mají oni, třeba ve Francii, dělat, aby měli podobné výsledky.“

Reklama

Související témata:

Doporučované