Hlavní obsah

Život po hokeji. K penězům, co jsem vydělal, se chovám s pokorou, říká Martin Ručinský

Život po hokeji: Martin Ručinský.Video: Oliver Salus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlonohé křídlo s přesnou střelou, ideální parťák do kabiny, pohodář. I tak zná hokejový svět Martina Ručinského. Co dělá dnes?

Článek

S hokejem končil na samém vrcholu, v dresu milovaného Litvínova s mistrovským titulem z české extraligy. Ve svých čtyřiačtyřiceti letech pověsil Martin Ručinský hokejové brusle na hřebík. Hokej i přesto zůstal v jeho životě.

„Je to něco, co děláte celý život už od malička. Hokej z našich životů jen tak nezmizí. Pořád ho miluju, mám ho rád,“ říká.

Na led chodí olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa už jen jednou ročně, na Štědrý den se spoluhráči z takzvaného Turnaje století. Stále ale sleduje, jak se daří jeho Litvínovu v nejvyšší soutěži. Krátce po konci aktivní kariéry si vyzkoušel také manažerský post u hokejové reprezentace, tam ale vydržel jen rok.

Během své dlouholeté kariéry v NHL, v rámci které vystřídal celkem osm týmů, ale zběsile neutrácel. A tak teď ve fázi „hokejového důchodce”, jak sám sebe nazývá, už nemusí podnikat. Cestuje, sportuje, užívá si života. „Já jsem na to podnikání nikdy nebyl, takže se do toho raději nepouštím,” říká legendární „Růča”.

Na Život po hokeji Martina Ručinského se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované