Hlavní obsah

Život po hokeji: Profesionální sen mu nevyšel, teď mladík posílá talenty za moře

Život po hokeji: Robert Sovík.Video: Oliver Salus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na dresu pražské Sparty nosil v juniorských letech dokonce kapitánské „céčko”. Za A-tým si zahrál v extralize osm utkání a měl nakročeno stát se stabilním článkem tradičního pražského hokejového klubu. Robert Sovík ale zvolil jinou cestu.

Článek

Chtěl skloubit univerzitní vzdělání s hokejem, aby měl v budoucnu možnost volby. Oněch osm profesionálních startů ale zapříčinilo, že nemohl být přijat na „áčkovou“ univerzitu, odkud si týmy NHL vybírají v draftu své nové hráče. V tu chvíli bylo jasné, že pokud se skutečně za moře vydá, hokejovým profesionálem nebude. A Robert tak nakonec učinil.

Vydal se studovat za moře na Hobart and William Smith Colleges. Získal atraktivní pracovní místo na newyorském Manhattanu. A během toho se rozhodl, že pomůže svým vrstevníkům následovat jeho cestu. Robert Sovík založil společnost USA Sport & Study, která posílá české sportovní talenty na americké univerzity.

U sportovních talentů to ale nekončí. Jeho firma se chystá expandovat a pomoci na prestižní americké univerzity i dalším českým talentům.

Robert Sovík pomohl během čtyř let na americké školy už desítkám studentů. Další mladé sportovce jeho firma připravuje na přijímací zkoušky a pohovory. Jeho podnikatelská činnost vynesla Robertu Sovíkovi místo v prestižní kategorii 30 pod 30 časopisu Forbes pro letošní rok.

Hokej mu chybí a i přes nepřízeň osudu na něj nezanevřel. S kamarády i tehdejšími spoluhráči si chodí pravidelně zahrát. Podle svých slov by chtěl vrátit čas. Ne však proto, aby jisté kroky učinil jinak, ale aby určité momenty mohl prožít znovu. Na další díl z minisérie Život po hokeji se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované