Hlavní obsah

Život v karanténě: Videa sportovních komentátorů ovládla internet

Foto: Profimedia.cz

Andrew Cotter při komentování tenisového Wimbledonu (na fotce vlevo).

Reklama

Sportovní komentátoři nemají co komentovat, a tak svůj hlas a vtip cvičí na běžných životních situacích z karantény. Videa s ikonickým sportovním komentářem z krmení psů a vaření se okamžitě stala hitem internetu.

Článek

Sportovní komentátor BBC Andrew Cotter je kvůli koronaviru a karanténě momentálně bez práce. Žádná sportovní utkání se nepořádají, a Cotter tak hledal způsob, jak nevyjít ze cviku.

Skotský komentátor vlastní dva labradory, Olive a mladší Mabel. Při pohledu na jejich souboj o hračku ho napadlo situaci okomentovat přesně tak, jak je zvyklý při reportování opravdových sportovních klání.

„Jsme v poslední minutě klání a Olive má hračku ve své moci. Jenže právě v posledních vteřinách zápasu bývá Mabel silná,“ uvádí video pravidelný komentátor Wimbledonu či olympijských her.

Souboj o oranžovou gumovou hračku vrcholí krádeží a vítězstvím mladší Mable. „Olive měla dlouho chladnou hlavu, jenže nyní si začíná myslet, že má vše v kapse, a místo sevření hračku uvolňuje a umísťuje ji k sobě podélně, aby ji mohla trochu olíznout. A právě tento moment se zdá být zlomový. Se soustředivostí sobě vlastní, trpělivostí a naprostou vírou Mabel Olive hračku vytrhne a urve pro sebe titul poslušného mazlíčka. Žádné slitování od mladšího psa, který vítězství vybojoval v posledních vteřinách,“ komentoval psí souboj komentátor BBC.

Video se stalo hitem internetu a lidé začali komentovaný psí souboj o hračku okamžitě ve velkém sdílet. Během pěti hodin se video stalo virálním a zhlédly ho více než 3 miliony lidí. K dnešnímu dni si komentář souboje Cotterových vlastních psů poslechlo více než 17,5 milionu lidí.

Souboj o hračku nebyl prvním videem, které skotský komentátor na sociálních sítích sdílel. Již předtím podobně odkomentoval závod v psím krmení. I toto video zaznamenalo ohromný úspěch, vidělo ho téměř 10 milionů lidí.

V „komentátorské“ kondici se udržují i další kolegové Andrewa Cottera. Video ze své kuchyně natočil Clive Tyldesley, fotbalový komentátor britské televize ITV. Společně s manželkou zdokumentoval přípravu večeře ve vlastní kuchyni, video pochopitelně doplnil svým ikonickým komentářem. „V této době je velmi těžké se udržovat v komentátorském rytmu, proto vítejte v naší kuchyni u přípravy večeře,“ zahájil video Tyldesley.

Uživatelé sociálních sítí zároveň začali virální videa napodobovat a sdílejí obyčejné situace z domácí karantény se sportovním komentářem. Fanoušci natáčejí vaření či krmení vlastních psů. Právě pojídání večeře vlastních mazlíčků zdokumentovala Andrewu Cotterovi jeho fanynka. „Tihle jsou moji,“ vzkázala skotskému komentátorovi.

Reklama

Doporučované